Campionate

Sir ”Spaima Arbitrilor” » Alex Ferguson atacă brutal arbitrii, dar scapă nepedepsit fiindcă ”centralul” n-a trecut conflictul în raport

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

De ce e tratat Sir Alex cu indulgenţă? ”Arbitrii vor să mai fluiere şi altă dată pe Old Trafford”, susţine fostul "cavaler" Graham Poll


Miercuri, la 4-3 cu Newcastle, Alex Ferguson a întîrziat 8 minute debutul reprizei secunde! Fiindcă nu i-a convenit o decizie la golul doi al oaspeţilor, marcat în prima parte, managerul lui Man. United i-a luat la rînd pe "centralul" Mike Dean, pe unul dintre asistenţi, Jake Collin, şi pe rezerva Neil Swarbrick. În faţa unui întreg stadion şi a camerelor de luat vederi! Drept urmare, toată lumea se aştepta ca joi, Comisia de Disciplină să-l pedepsească. Dar, surpriză! Justiţiarii Federaţiei n-au avut ce dezbate fiindcă Dean nici măcar n-a menţionat incidentul în raportul său!

Decizia a scandalizat Premier League, declanşînd ieri o dezbatere de amploare în presă: "De ce arbitrilor le este frică de Ferguson?!". Ca unul care a avut de-a face şi el cu Sir Alex, fostul mare arbitru internaţional Graham Poll susţine că mulţi dintre colegii săi de breaslă "consideră «Old Trafford» o destinaţie importantă în palmaresul lor". Şi nu iau măsuri dure împotriva managerului lui United "de teamă că nu vor mai primi delegări acolo multă vreme".

"Singurul cu care presa n-a vorbit despre mine a fost Obama, care era ocupat. Şi toată această obrăznicie fiindcă sînt managerul celui mai faimos club din lume şi nu al unuia mititel din nord-est, ca Newcastle"
Alex Ferguson, manager Man. United

"Gîndeşte-te la copii, Sir Alex! Dacă vei continua să te manifeşti aşa, puştii de 10 ani îţi vor urma mai tîrziu exemplul!"
Daily Mail, cotidian englez

"Ferguson şicanează arbitrii deşi îi e clar că ei nu-şi vor schimba decizia. De ce? El ştie că astfel l-ar putea influenţa pe viitorul arbitru care va veni pe Old Trafford"
Graham Poll, fost arbitru internaţional, analist Daily Mail

Contre cu Pardew
Ferguson l-a acuzat ieri de ipocrizie pe Alan Pardew, managerul lui Newcastle, care după fluierul final ceruse pedepsirea lui: "Pardew vorbeşte? El e cel mai rău cînd vine vorba de hărţuirea arbitrilor. Îi împinge şi apoi face o glumă din asta!". Sir Alex se referă la incidentul petrecut pe 18 august, cînd, în timpul meciului cu Tottenham (2-1), tehnicianul lui Newcastle a bruscat un asistent şi a fost suspendat ulterior două etape.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.