Nationala

De ce trebuie să-l înţeleagă Piţi pe Reghe: "Nici el n-a dat jucătorii la naţională în 2004"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 29 decembrie 2012

Anul 2013 ar putea aduce un nou conflict de proporţii între Steaua şi naţionala României.


Deşi iniţial Laurenţiu Reghecampf şi Victor Piţurcă se înţeleseseră ca 3 jucători ai "roş-albaştrilor" să răspundă convocării pentru amicalele cu Polonia (2 februarie) şi Islanda (6 februarie), tehnicianul Stelei s-a răzgîndit.
"Doar Tănase, care e suspendat, va merge mai devreme, restul vin pe 3, pentru că am nevoie de ei", a mărturisit Reghe, care va pregăti dubla cu Ajax din "şaisprezecimile" Europa League. Meciurile sînt programate pe 14 şi 21 februarie.

"La fel a fost şi cu Piţurcă la Steaua"
Emeric Ienei, fost tehnician al Stelei şi selecţioner al României, a vorbit despre situaţia delicată în care se află cele două părţi. “Sînt două probleme: Steaua, care vrea să se prezinte cît mai bine şi să elimine Ajax, iar Piţurcă, cu echipa naţională, care are şansa de a ocupa locul doi sau chiar primul în preliminariile Cupei Mondiale.

A mai fost o problema cu echipa naţională. Atunci Piţurcă era la Steaua şi Iordănescu la naţională. Piţurcă nu a vrut să-i dea drumul lui Dorinel Munteanu, deşi trebuia să se deplaseze doar 50 de kilometri”, a spus Emeric Ienei la Sport Total FM.

Patru stelişti aproape suspendaţi din cauza boicotului
Conflictul la care se referă Ienei a avut loc în februarie 2004. Atunci, Iordănescu îi convocase pentru un amical cu Georgia pe Mirel Rădoi, Florentin Dumitru, Nicolae Dică şi Dorinel Munteanu. Piţurcă a refuzat însă să îi trimită pe cei 4 la lot pe întreaga perioadă stabilită, 10-22 februarie. Ambele echipe au efectuat atunci cantonamentul în Cipru. Deşi s-a luat în calcul suspendarea jucătorilor pentru 3 etape, ulterior s-a renunţat la măsură.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.