Tenis

Început excelent » Monica Niculescu se află în semifinalele turneului de la Shenzhen

Niculescu a debutat cu dreptul în 2013

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Monica Niculescu s-a calificat ieri în semifinalele turneului de la Shenzhen (China), avînd un start foarte bun în 2013.

Pentru Monica Niculescu, anul 2012 nu a fost unul prea bun. A avut parte de multe ghinioane, totul culminînd cu ratarea Jocurilor Olimpice de la Londra. Şi-a fracturat braţul drept la Wimbledon şi nu a mai putut participa la prima Olimpiadă din carieră, în condiţiile în care era cel mai bine clasată româncă (locul 32 WTA).

Niculescu a început, în schimb, excelent în 2013. Românca s-a calificat deja în semifinalele turneului de la Shenzen (China), primul său turneu în acest an, un turneu cu premii în valoare de 500.000 de dolari.

Monica a învins-o ieri în sferturi, 6-4, 6-2, pe chinezoaica Ymiao Zou, după o oră şi 32 de minute de joc. În primul tur, românca trecuse de o altă reprezentantă a gazdelor, Laisai Zheng, 6-4, 7-5, pentru ca în turul secund să o învingă pe a şaptea favorită a turneului, britanica Laura Robson, 6-2, 6-3.

În semifinale, Niculescu o va întîlni pe Klara Zakopalova din Cehia, a cincea favorită, care a eliminat-o în "sferturi" pe Marion Bartoli, franţuzoaica fiind a doua favorită la Shenzen.

Numărul 58 mondial, Monica va juca a şasea semifinală din carieră, în circuitul WTA, sperînd să ajungă pentru a treia oară în finală.

30.051 dolari va primi Monica Niculescu pentru accederea în semifinale la Shenzhen, plus 130 de puncte WTA

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.