Stranieri

Unul dintre cei mai cunoscuţi ziarişti englezi scrie la superlativ despre Rădoi: "O pasiune înflăcărată"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 04 January 2013

Jonathan Wilson, unul dintre cei mai cunoscuţi ziarişti britanici şi un expert în fotbalul din Estul Europei, i-a făcut portretul lui Mirel Rădoi.


Într-un articol pentru thenational.ae, Wilson are numai cuvinte de laudă la adresa fostului căpitan al Stelei. "Unii jucători încep să se identifice cu o echipă. Acest lucru nu vine însă doar în timp, deşi ajută, ci prin prezenţa unui anumit spirit şi stil. Rădoi a petrecut opt ani la Steaua, unde n-a fost doar un jucător cheie, ci şi finul şi sfătuitorul patronului, dar şi sufletul echipei", scrie Wilson.

Ziaristul englez aminteşte de momentul în care Rădoi l-a ajutat financiar pe Ştefan Sameş, fosta gloria a Stelei şi de transferurile pe care le-a ratat în Vest. În plus, acesta explică în detaliu cum a ajuns unul dintre cei mai influenţi jucători ai Stelei de după Revoluţie.

"L-a recomandat pe Bourceanu, actualul căpitan, spunînd că e mai bun decît Gattuso. A contribuit la aducerea lui Cosmin Olăroiu ca antrenor în 2006, cel care l-a transferat la Al Hilal doi ani mai tîrziu. Împreună au făcut un cuplu formidabil în Arabia Saudită, pe care l-au reformat în Emirate, la Al Ain, unde au şanse mari să cîştige al doilea titlu consecutiv", povesteşte Wilson.

În încheiere, acesta menţionează că "deşi nu e atît de strălucitor ca Asamoah Gyan, Omar Abdulrahman sau Alex Brosque, voinţa lui Rădoi de a cîştiga îl face esenţial pentru Al Ain".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.