Liga 1

Dorinel, la vînătoare de dinamovişti » Un milion de euro pentru ultima ţintă din "Groapă"!

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  sâmbătă, 05 ianuarie 2013

Munteanu şi-l doreşte pe mijlocaşul "cîinilor" la Mordovia Saransk, transfer în urma căruia Dinamo s-ar alege cu un milion de euro.

Nu a stat mult în Ştefan cel Mare, mai puţin de două luni, dar Dorinel Munteanu le-a promis acţionarilor în momentul în care a părăsit-o pe Dinamo că va face tot posibilul să transfere un jucător la Mordovia Saransk, noua sa echipă.

Aflată pe ultimul loc în Rusia, cu doar 9 puncte acumulate în 19 partide şi la 8 "lungimi" de prima poziţie ce garantează rămînerea în prima ligă, Mordovia intenţionează să aibă o campanie importantă de achiziţii.

La Saransk, Dorinel are la dispoziţie un lot format din jucători anonimi, care au ajutat la promovarea echipei, dar care nu au experienţă. Copiii de suflet ai "Neamţului" de la Dinamo sînt Marius Alexe şi Cosmin Matei, însă primul este mult prea scump, întrucît acţionarii solicită minimum 3 milioane de euro în schimbul său.

În aceste condiţii, Munti va încerca să-i convingă pe conducătorii ruşi să facă o ofertă pentru Cosmin Matei, evaluat de şefii din Ştefan cel Mare la un milion de euro.

Îl vrea şi pe Fatai
Atacantul Astrei, Kehinde Fatai (22 de ani), este şi el dorit de Dorinel la Mordovia Saransk. Ruşii ar trebui să achite 1,5 milioane de euro în schimbul nigerianului, întrucît "astralii" au mai refuzat oferte de un milion de euro din China sau Polonia. Dacă va ajunge la Mordovia, Fatai va cîştiga aproximativ 150.000 de euro, adică dublu decît are acum la formaţia patronată de Ioan Niculae. Fatai a marcat 8 goluri în 19 partide în prima parte a campionatului.

4 goluri şi o pasă decisivă a reuşit Matei în cele 16 partide jucate pentru Dinamo în Liga 1, în sezonul de toamnă

1,3 milioane de euro e cota de piaţă a lui Matei, conform site-ului specializat transfermarkt.de

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.