Altele

Pierde viteză » Eva Tofalvi a început anul prost în competiţiile de biatlon

Eva Tofalvi este cea mai titrată biatlonistă din România

Articol de Mirela Neag   —  duminică, 06 ianuarie 2013

Cea mai titrată biatlonistă a României a debutat în actualul sezon cu un loc doi la IBU Cup de la Idre, dar ieri, la Oberhof, a fost descalificată.

În urmă cu o lună şi jumătate, pe 25 noiembrie 2012, Eva Tovalfi a început noul sezon cu un rezultat extraordinar: locul doi la 7,5 kilometri sprint din cadrul IBU Cup de la Idre (Suedia). Peste o săptămînă a participat la prima etapă de Cupă Mondială, cea de la Oestersund (Suedia), unde s-a poziţionat în prima parte a clasamentului în proba de 15 km individual, pe locul 29.

Peste încă o altă săptămînă, românca însă a început să piardă din viteză. La a doua etapă de Cupă Mondială, cea de la Hochfilzen (Austria), veterana echipei "tricolore" de biatlon a reuşit să prindă locul 50 la 7,5 km sprint. La IBU Cup de la Ridnaun-Val Ridanna (Italia) a trecut linia de finiş a 49-a concurentă, iar la a 3-a etapă de Cupă Mondială a coborît pe locul 67.

Anul 2013 a debutat cu etapa de la Oberhof (Germania), care ieri a avut programată cursa de 7,5 km sprint. Românca în vîrstă de 34 de ani a luat startul, dar a terminat prin a fi descalificată, rezultat ce a trimis-o pe poziţia a 57-a în clasmentul general al competiţiei, unde sînt punctate 79 de sportive. În aceeaşi ierarhie mondială se mai află două românce: Reka Ferencz, pe locul 67, şi Luminiţa Piscoran, pe 78.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.