Handbal

Cea mai bună nu a cîştigat nimic! » Alexandra Do Nascimento a fost desemnată handbalista anului 2012

Alexandra do Nascimento (31 de ani) joacă de nouă ani la Viena şi a avut o tentativă de a semna cu Oltchim, acum două sezoane // Foto: Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  miercuri, 09 ianuarie 2013

Alexandra do Nascimento, brazilianca de la Hypo Viena, a fost desemnată handbalista anului 2012. Nimeni nu ştie pe ce criterii!

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a dezvăluit ieri numele celor mai buni handbalişti din lume în anul 2012. Dacă la masculin, numele francezului Daniel Narcisse nu a stîrnit rumoare, "cocoşul" cîştigînd Liga Campionilor cu Kiel, titlul european cu Franţa, dar şi medalia de aur la Olimpiadă, nu acelaşi lucru s-a întîmplat la feminin!

Favorită la "Balonul de Aur", Katarina Bulatovici, interul dreapta de la Oltchim, a primit cele mai puţine voturi, doar 12 la sută! Campioană europeană, vicecampioană olimpică, golgeter la Olimpiadă şi Europene, Bulatovici nu a fost devansată de coechipiera sa Bojana Popovici, cea despre care toţi credeau că va primi trofeul fie şi numai pentru cariera sa fabuloasă, sau de norvegianca Heidi Loke, cîştigătoarea din 2011!

NU! Titlul a revenit unei jucătoare care nu a cîştigat nimic în 2012, brazilianca Alexandra do Nascimento! Extrema dreapta de la Hypo Viena nu a pus mîna pe vreun trofeu cu Brazilia anul trecut şi nu a ieşit cu nimic în evidenţă nici în Liga Campionilor! Do Nascimento a primit 28 la sută din voturi, devansîndu-le pe Bojana Popovici (Muntenegru) şi Heidi Loke (Norvegia), ambele cu 24%!

Cristina Neagu, interul stînga de la Oltchim, a cîştigat şi ea trofeul în 2010.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.