Liga 1

Toţi refuză Dinamo » Lipsa banilor şi scandalurile îi fac pe fotbaliştii din provincie să evite echipa ”cîinilor”

Predescu a preferat să meargă la Tîrgu-Jiu decît să revină în "haita" în care s-a format și care nu i-a dat prea multe șanse în trecut

Articol de Eduard Apostol, Vlad Ispas  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Jucători de la echipe aflate la ananghie sau la retrogradare refuză, rînd pe rînd, formaţia din Ştefan cel Mare. Anton, Predescu, Buleică, Peteleu, plus Giurgiu şi Canon le fac cu mîna ”cîinilor”.

Dinamo nu mai are deloc strălucirea de altădată. Brandul Dinamo nu mai este atractiv pentru jucătorii echipelor din provincie, care nu mai văd în formaţia "cîinilor" o rampă de lansare în străinătate sau clubul cu care pot deveni şi ei campioni.

În această iarnă, roş-albii s-au orientat spre fotbalişti ieftini de la formaţii care de-abia mai respiră în Liga 1. Însă, rînd pe rînd, aceştia au semnat sau se gîndesc s-o facă, dar nu cu Dinamo, ci cu alte grupări care pînă acum nu mişcau în faţa "cîinilor".

5.000 de euro a ajuns salariu mare
Mijlocaşul central Paul Anton, 21 de ani, s-a înţeles cu Pandurii. L-a urmat ieri colegul de la Gloria Bistriţa, Cornel Predescu, 25 de ani, care a semnat şi el cu gorjenii, nedorind să revină la Dinamo, echipa care l-a lansat în fotbal.

Amîndoi cîştigă în jur de 5.000 de euro la formaţia lui Grig, bani pentru care "cîinii" au strîmbat din nas cînd a venit vorba să îi dea celor doi. Fundaşul Alin Buleică, 21 de ani, era pe lista roş-albilor, dar lasă Severinul pentru Chiajna! "Probabil va merge acolo, nu are de gînd să vină în Ştefan cel Mare din cauza banilor şi a scandalurilor", susţin apropiaţii apărătorului.

Urmează Giurgiu şi Canon
Ieri, ar fi trebuit ca Alex Giurgiu, fundaş stînga de 20 de ani de la Severin, să vină la antrenamentele roş-albilor. "Îl aşteptăm săptămîna viitoare, dacă devine liber de contract", susţineau ieri roş-albii. Adrian Porumboiu i-a făcut însă o propunere să-l ia la Vaslui, îi oferă în jur de 7.000 de euro plătiţi la timp, lucru ce pare imposibil de promis acum în Ştefan cel Mare.

Fundaşul Andrei Peteleu, 20 de ani, de la Bistriţa, este tentat şi el de Pandurii sau chiar de CSMS Iaşi. "Asta e! Îl avem acolo pe Nica, o să explodeze, îl vindem pe multe milioane, mai e şi Rus, nu stăm după Peteleu!", încearcă să se consoleze oficialii roş-albilor.

Care speră ca măcar ivorianul Canon, stoperul de 19 de ani al Bistriţei, să nu se răzgîndească şi să vină la Dinamo, dacă devine liber de contract. "Nu se mai ştie nimic clar nici cu el, zicea că vrea mai mulţi bani. Şefii oferă în jur de 5.000 de euro, iar el a zis că banii ăştia sînt oferiţi în glumă", au apreciat oficiali ai "cîinilor".

8.000 de euro este salariul maxim lunar pe care acţionarii dinamovişti vor să-l ofere oricărui nou jucător

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.