Liga 1

Reghecampf merge pe mîna preparatorului neamţ şi anunţă: "Încă n-aţi văzut nimic din forţa Stelei!"

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf consideră că se văd rezultatele metodelor de pregătire ale sale şi ale staff-ului său.

- Domnule Reghecampf, cum se antrenează o echipă ce se află la 10 puncte în faţa celei de pe locul 2?
- Foarte bine! Să ştiţi că nu contează ce avans avem. Jucătorii mei sînt din ce în ce mai motivaţi. Ei îşi doresc cel mai mult să devină campioni.

- Dar e greu să-i ţineţi în priză 14 zile, cu două antrenamente pe zi şi 4 partide amicale?
- Nu vom munci nonstop. Vom avea parte şi de recreere. Am stabilit ca în două zile, după-amiaza, să ne şi distrăm. Vom merge pe aici, prin împrejurimi, la karting şi la un parc tematic, ceva cu Vestul Sălbatic.

"Să avem grijă de Iancu!"

- Cum arată echipa la începutul acestui cantonament? E nevoie de muncă multă?
- Chiar vorbeam cu preparatorul fizic şi se declara mulţumit. Nu s-a pierdut mult în această vacanţă. Situaţia e mult mai bună decît în vară. Atunci am avut mult mai mult de tras pentru a ne pune pe picioare. Acum, se vede pe teren că jucătorii stau bine.

- Iancu s-a acomodat?
- Am mari aşteptări de la el, merită să fie aici cu siguranţă, dar trebuie să avem grijă de el, să nu punem mare presiune pe umerii lui.

- Care mai e situaţia lui Tatu?
- Din cîte am înţeles, sîmbătă va fi în România şi va semna contractul. Apoi, va veni aici pe 14 sau 15 ianuarie, în funcţie de cum i se găseşte bilet de avion.

"În amicale, voi începe cu cei mai buni"

- Veţi întîlni Celtic, Basel, Ferencvaros şi Dinamo Kiev, aţi ales adversarii ţinînd cont de jocul lui Ajax?
- Am dorit în primul rînd meciuri tari pentru a intra în ritm cît mai repede. Olandezii au un mare avantaj în faţa noastră, noi nu vom avea nici o partidă oficială pînă la întîlnirea cu ei. Asta e cea mai mare problemă a noastră!

- Cît de importante sau cît de elocvente vor fi rezultatele din aceste meciuri din Spania?
- Sînt importante, pentru atmosfera din lot, pentru fanii noştri. Sincer să fiu, eu nu pun mare preţ pe ele, mai mult mă interesează jocul pe care-l vom arăta.

- Veţi folosi prima echipă în toate aceste amicale?
- N-am încotro! Vom încerca să ne formăm primul "11" pentru Amsterdam, n-avem mult timp la dispoziţie pentru că vor pleca şi jucători la echipa naţională în vederea meciului de pe 6 februarie. Astfel, cred că în primele 45-60 de minute asta vom încerca, apoi vor juca toţi fotbaliştii. Sigur, se pot schimba multe în acest cantonament, nu am încă titularii, îi caut.

"N-am ce să mai discut cu Piţurcă"

- Apropo de "naţională", aţi mai discutat cu Victor Piţurcă în vederea jucătorilor pe care îi va convoca la prima partidă amicală a selecţionatei?
- N-avem ce să mai vorbim! Ne-am întîlnit, i-am comunicat punctul nostru de vedere şi gata! Asta e situaţia!

- V-aţi consultat cu George Ogăraru pentru duelul cu Ajax?
- Nu, eu nu cer sfaturi de la jucători, prefer să vorbesc cu antrenori. Vreau să-i mulţumesc lui Ovidiu Stîngă, mă ajută foarte mult, e omul cel mai indicat să-mi dea informaţii. N-am discutat însă nici cu Ogăraru şi nici cu Neşu.

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Amical fantomă pentru Steaua
Deşi roş-albaştrii au anunţat că în stagiul de pregătire din Spania vor disputa 4 partide amicale, adversarii urmînd să le fie Celtic, Basel, Ferencvaros şi Dinamo Kiev, în urmă cu o săptămînă, germanii de la Preussen Munster, formaţie din Liga a 3-a, s-au lăudat pe site-ul clubului că pe 12 ianuarie vor întîlni Steaua. Partida e confirmată şi de Look TV, postul care ar urma să televizeze întîlnirea astăzi, de la 20:30!

"Chipciu poate pleca pe 7 milioane!"
Toţi jucătorii Stelei sînt liberi să plece, mai puţin Bourceanu şi Pintilii. Gigi Becali a anunţat la GSP TV că e pregătit să negocieze pentru toţi ceilalţi fotbalişti: "Bourceanu şi Pintilii nu pot pleca de la Steaua, în rest pot să negociez pentru oricine. I-am zis lui Victor să negocieze cu oricine pentru mine. Chiar mi-a zis că există o ofertă pentru un jucător şi i-am spus lui Victor să ceară 7 milioane de euro pe el. E vorba despre cel mai valoros jucător din lot, Chipciu".

"Bălan n-are faţă de fotbalist"
Fost mare fotbalist în Ghencea în anii '70, Liţă Dumitru spune că nu l-a surprins eşecul lui Tibi Bălan la Steaua: "Cînd a venit la Steaua, acum un an şi jumătate, am spus că nu va face nimic şi multă lume a zis să sînt răutăcios, dar ce făcuse Tibi Bălan pînă la acea oră ca să-l recomande un transfer la Steaua? La Sportul era nimic, la Rapid nici n-a existat, la Timişoara la fel".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.