Handbal

Pivot în ceruri » S-a stins Otto Telman, campion mondial cu România în 1961

Otto Telman, alături de Traian Băsescu.

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Otto Telman, campion mondial cu "naţionala" României în 1961, fostul pivot al primei reprezentative, s-a stins din viaţă ieri, la vîrsta de 86 de ani.

Jucător de bază al reprezentativei României, care cucerea primul titlu mondial, din cele patru, în 1961, Otto Telman s-a stins din viaţă ieri, în Germania, acolo unde se stabilise de mai bine de 25 de ani.

Tellman a fost pivotul echipei care cîştiga în RFG, în 1961, medaliile de aur, după finala contra Cehiei, scor 9-8 după prelungiri. "Am aflat vestea aceasta tristă. Mi-l aduc aminte ca pe un jucător foarte ambiţios, un handbalist de echipă, pe care te puteai baza în orice moment", a declarat Cornel Oţelea, fost coechipier cu Telman în echipa din 1961.

"S-a stins din viaţă unul dintre cei mai ordonaţi handbalişti pe care i-a avut România. Omul ăsta a avut întotdeauna un program pe care l-a respectat strict. El cînd era de handbal, era la handbal, cînd era de odihnă era de odihnă, iar cînd era de distracţie, el nu era acolo", a declarat un alt fost coechipier din 1961, Olimpiu Nodea.

Telman era decanul de vîrstă al generaţiei din 1961 şi a fost ultima dată în România în 2009, cînd toţi foştii campioni mondiali au fost decoraţi de Preşedinţie, dar şi de Fundaţia Campionilor şi de Federaţia Română de Handbal.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.