Liga 1

Cruz îi asigură pe fanii Stelei că va acoperi gaura din defensivă: "Rezolv eu! » În ce condiţii rămîne la echipă

Articol de Andrei Crăiţoiu, Cătălin Popescu, Cristi Preda (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Brazilianul a început pregătirea alături de noii săi colegi. Rafael Cruz (28 de ani) şi-a făcut repede prieteni la Steaua, sud-americanul fiind nedespărţit de Adi Rocha şi Leandro Tatu, conaţionalii lui.

De fapt, pentru a-i vedea exact nivelul de pregătire, înainte de a se antrena cot la cot cu ceilalţi stelişti, Reghecampf l-a trimis să se antreze separat, alături de Tatu, sub supravegherea preparatorului fizic Horea Codorean. Cruz a părut mult mai bine pregătit decît fostul şi actualul stelist, acesta din urmă arătînd că are de tras pînă cînd va putea să emită pretenţii la un loc de titular.

Debutează mîine?
Prima partidă de verificare în care Rafael Cruz ar putea evolua pentru ca Gigi Becali să-l vadă e amicalul cu FC Basel. Acesta e programat mîine seară, la Marbella, şi va fi transmis în direct, ca şi confruntarea cu Celtic Glasgow, de Look TV. Dacă Rafael Cruz va fi titularizat, atunci ar juca la 4 zile distanţă după ce a sosit în cantonamentul roş-albaştrilor.

Iancu a început şi el
Alături de cei doi s-a antrenat ieri şi Gabriel Iancu, în premieră pe gazon de cînd a venit la Steaua. Mijlocaşul ofensiv n-a forţat deloc, efectuînd mai multe exerciţii de mobilitate şi alergare uşoară. Totuşi, fostul constănţean a părut că se simte foarte bine la Steaua, dialogînd în dese rînduri cu Reghecampf, dar şi cu ceilalţi roş-albaştri, semn că nu va avea probleme de acomodare.

În probe pentru Gigi!

Rafael Cruz a fost anunţat că vine ca şi transferat, dar nu va semna un contract cu Steaua înainte ca Becali să-l vadă evoluînd într-un amical.

Chiar dacă va impresiona în Spania, Rafael Cruz nu e sigur de un transfer la Steaua, cu toate că în momentul negocierilor a fost asigurat că s-a bătut palma pentru 6 luni, cu un salariu de 10.000 de euro pe lună.

Gigi Becali însă n-a fost de acord cu aducerea sud-americanului înainte ca el să-l vadă evoluînd. "Pînă nu-l urmăresc eu 30 de minute, să-mi dau acordul, nu va semna nici un contract" a fost ordinul patronului. Chiar dacă Reghecampf a anunţat că "Rafael Cruz nu va veni în probe, nu se pune problema de aşa ceva", Steaua a trebuit să se repoziţioneze în discuţiile cu brazilianul.

Cum el a ajuns direct în cantonament, i s-a transmis că nu poate parafa o înţelegere înainte de a efectua o vizită medicală completă la întoarcerea în Bucureşti, dar, de fapt, motivul e că Gigi Becali trebuie să-l vadă jucînd cel puţin într-un meci de verificare. Patronul Stelei nici măcar nu ascunde strategia: "Reghe a zis că nu e în probe pentru că dacă i-ar fi spus altceva, atunci nu mai venea băiatul, dar abia după ce îl văd eu va fi sau nu jucătorul Stelei".

"Cum să semneze Rafael Cruz contractul, aşa, imediat. Dacă la consultul medical nu va ieşi totul în regulă, atunci ce facem? Trebuie să aşteptăm vizita medicală, nu? Pînă atunci, va şi juca şi îl văd şi eu" (Gigi Becali, patron Steaua)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.