Ciclism

USADA apreciază mărturia lui Armstrong: "Un prim pas spre corectarea greşelilor"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 18 ianuarie 2013

Preşedintele Agenţiei Americane Antidoping (USADA), Travis Tygart, a apreciat că Lance Armstrong a făcut un mic pas în direcţia cea bună, după ce a mărturisit că s-a dopat, în timp ce fundaţia Livestrong s-a declarat dezamăgită că sportivul a înşelat atâţia oameni, informează AFP.


Tygart şi-a exprimat satisfacţia că Armstrong "a recunoscut în sfîrşit că întreaga lui carieră s-a bazat pe un puternic amestec de dopaj şi înşelăciune". Aceste mărturii sînt "un mic pas în direcţia cea bună, dar dacă este sincer în dorinţa de a corecta greşelile trecutului, el va mărturisi sub jurămînt amploarea completă a activităţilor de dopaj", a adăugat Tygart într-un comunicat.

Citeşte şi: Lance Armstrong: "Am folosit EPO, testosteron, transfuzii sanguine. Totul a fost o mare minciună"

Livestrong, fundaţia de luptă împotriva cancerului înfiinţată de ciclist în 1997, s-a declarat "dezamăgită" că fondatorul său, care acum nu mai are legătură cu asociaţia, "a înşelat atâţia oameni în timpul şi după cariera de ciclist, inclusiv pe membrii fundaţiei". "Totuşi, în ciuda dezamăgirii noastre, ne exprimăm gratitudinea faţă de Lance pentru angajamentul şi spiritul adus bolnavilor afectaţi de această boală", a adăugat Livestrong.

Lance Armstrong a recunoscut pentru prima oară în public, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru.  El a răspuns "da" atunci cînd realizatoarea TV Oprah Winfrey l-a întrebat dacă s-a dopat în timpul celor şapte victorii la Turul Franţei (1999-2005), într-un prim interviu acordat după ce a fost radiat pe viaţă din ciclism. 

Sursă: Mediafax

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.