Campionate

Pep, nu te speria! » Recomandările Bild-ului pentru Guardiola: cîrnaţi, binoclu, căşti, pantaloni scurţi

+2 Foto
Guardiola îşi imaginează "supliciul" cîrnaţilor şi al pantalonilor bavarezi // Foto: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Nemţii l-au felicitat pe tehnicianul catalan cu ocazia zilei de naştere folosind apelativul ”Senor Sepp”, varianta bavareză pentru Pep.

Deşi Pep Guardiola o va prelua pe Bayern abia la vară, în Germania au demarat deja "procedurile" de adopţie. Tabloidul Bild l-a felicitat ieri pe "Senor Sepp" (varianta nemţească pentru Pep) cu ocazia zilei de naştere.

Şi a profitat de eveniment ca să-i facă 5 recomandări pentru cei trei ani pe care-i va petrece la Munchen:

- WEISSWURST: OK, tradiţionalii cîrnaţi bavarezi nu sînt aşa de picanţi precum varianta spaniolă, "chorizo". Dar în Germania reprezintă un aliment "de bază". Preşedintele Uli Honess chiar deţine o fabrică de cîrnaţi.

- LEDERHOSEN: celebrii pantaloni scurţi de piele sînt chiar obligatorii la sfîrşitul lui septembrie, cînd începe Oktoberfest, iar oamenii rîd şi se îmbată în corturi, la o halbă cu bere.

- BINOCLU: necesar pentru a detecta concurenţa rămasă "atît de în urmă" în clasament. E instrumentul preferat al lui Honess.

- CARTEA LUI FRANZ: sau standardele de lucru ale Kaiserului Beckenbauer. Asta pentru ca nou-venitul să ştie din capul locului al cărui cuvînt are ecoul cel mai mare la club.

- CĂŞTI: de mare ajutor dacă-şi va dori mai multă linişte în relaţia cu extrem de "solicitantul" manager Matthias Sammer.

Villa, Vidal, Lewandowski
Abia a fost anunţat Guardiola la Bayern şi imediat au început speculaţiile asupra jucătorilor pe care-i va aduce în mercato estival. Primele nume vehiculate: atacanţii David Villa (Barcelona), Robert Lewandowski (Dortmund) şi mijlocaşul Arturo Vidal (Juventus). Toţi cu preţuri cuprinse între 20 şi 25 milioane de euro.

Omul din umbră
Mundo Deportivo a dezvăluit numele celui care a lucrat din umbră la transferul lui Guardiola la Munchen: Giovanni Branchini. Impresarul italian e unul dintre apropiaţii clubului german încă din anii '90, cînd a "orchestrat" transferurile lui Effenberg şi Brian Laudrup de la Bayern la Fiorentina.

42

de ani a împlinit ieri Pep Guardiola, viitorul antrenor al lui Bayern

"La Bayern voi proceda ca la Barcelona. Nu mă apuc de treabă cu gîndul că o să cîştig trofee. Vreau să mă simt bine, să mă bucur de meserie, de fotbal" (Pep Guardiola)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.