Campionate

Federaţia maghiară se răzbună pe fanii care au creat incidente la amicalul cu Israel: ”Identificaţi şi judecaţi”

Ultraşii maghiari au scandat "evrei împuţiţi" şi "Buchenwald" la amicalul cu Israel // Foto: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Oficialii de la Budapesta vor să recupereze astfel prejudiciul creat după ce FIFA a decis ca meciul cu România, din 22 martie, să se joace fără spectatori.

Comportamentul rasist şi antisemit al suporterilor în timpul amicalului cu Israel (1-1), din 15 august, îi costă scump pe maghiari. FIFA i-a obligat să dispute meciul cu România (22 martie) fără spectatori şi i-a amendat cu 32.134 euro, ceea ce îi privează, per total, de circa 500.000 de euro. Dar Federaţia de la Budapesta nu vrea să lase lucrurile aşa.

Iar după ce a depus un apel la forul mondial împotriva hotărîrii, mai nou a decis să le-o plătească fanilor care i-au creat acest prejudiciu de imagine şi financiar. Preşedintele forului maghiar, Sandor Csanyi, a anunţat că ei vor fi identificaţi pe baza probelor video şi apoi vor fi trimişi în judecată. Scopul: recuperarea pagubei create.

Naţionaliştii replică
Partidul radical Jobbik a criticat Federaţia fiindcă nu i-a apărat pe suporteri în faţa acuzaţiilor FIFA. Forul mondial a catalogat drept "antisemitism" afişarea drapelului Iranului la amicalul cu Israel, dar preşedintele Jobbik, Gyorgy Szilagy, nu e de acord: "E normal ca la un meci să apară steaguri naţionale. Al Iranului sau al Palestinei, nu contează. Dreptul la liberă exprimare nu trebuie îngrădit".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.