Liga 1

Martinovici îl asociază pe antrenorul Stelei cu un personaj dubios din Belgrad: "Reghe, ai grijă!"

+3 Foto
Laurentiu Reghecampf infirmă că ar avea vreo legătură cu Zonja

Articol de Cristian Verescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fotbalistul continuă răfuiala cu MM şi cu Reghecampf cu o insinuare despre tehnician, că ar avea legături cu un sîrb poreclit Zonja şi cunoscut la Belgrad că ar avea diverse activităţi ilegale, inclusiv în domeniul pariurilor.

Novak Martinovici nu s-a mulţumit să-i jignească pe Mihai Stoica şi pe Laurenţiu Reghecampf. A trecut şi la dezvăluiri despre antrenorul de 37 de ani. Fotbalistul a plecat ieri în Serbia şi, în drum spre casă, a făcut un comentariu cu care-l şantajează pe tehnician: "Reghe a zis că mă amendează? Probabil că el nu ştie că am reziliat contractul cu Steaua, deci n-are cum să mă amendeze. Oricum, îl aştept cu drag la Belgrad, la o întîlnire cu prietenul nostru comun Zonja. Ştie el foarte bine la cine mă refer".

Cine e Zonja? Persoane din fotbalul românesc cu relaţii în fosta Iugoslavie au evitat, iniţial, să vorbească despre sîrb, dar una dintre ele i-a creat totuşi profilul: "Zonja e porecla. E un personaj dubios, recunoscut ca un infractor. Are activitate în mai multe domenii, printre care şi pariuri pe meciuri de fotbal".

Numele lui "Zonja" e Zoran Petrovici şi a fost director general la Obilici Belgrad, clubul criminalului Arkan! Zeliko Raznatovici "Arkan" a fost liderul unei grupări paramilitare din fosta Iugoslavie, "Tigrii", şi a murit asasinat în 2000, înainte să fie judecat. Era acuzat de crime împotriva umanităţii. Zonja, cel despre care Martinovici susţine că ar fi prieten cu Reghecampf, a rămas un tip controversat şi după moartea şefului său. "Zonja e recunoscut drept unul dintre băieţii răi ai Belgradului", confirmă o sursă din capitala Serbiei.

Reghe dezminte legătura pe care a făcut-o fotbalistul: "Nu ştiu cine este acest personaj despre care spune Martinovici şi, în general, nu mă interesează deloc ce spune el. Eu nu l-am atacat deloc, am spus doar că nu avea valoare de Steaua, de aceea am şi decis să renunţăm la serviciile lui. N-am absolut nimic cu el, ca persoană, şi nu vreau să intru în polemică. Martinovici nu a mai participat de mult timp la antrenamentele mele, aşa că n-am de ce să mai fac comentarii legate de el".

Anchetat în Germania
Numele Reghecampf a fost asociat cu aranjamentele pentru pariuri în 2005, cînd Laurenţiu era fotbalist. El a fost anchetat în Germania pentru un blat la un meci dintre Paderborn şi Chemnitz, două formaţii pentru care Reghe n-a jucat niciodată. Actualul antrenor a fost declarat nevinovat. Potrivit anchetatorilor, beneficiarii aranjamentelor ar fi fost doi fraţi croaţi, Ante şi Milan Sapina.

Influenţează ex-iugoslavii?
Martinovici a venit la Steaua de la Pandurii. Preşedintele clubului din Tîrgu Jiu a comentat într-un interviu acordat recent Gazetei suspiciunile tot mai dese din fotbalul românesc legate de "mafia pariurilor": "N-am motive să bănuiesc ceva, n-am avut niciodată. Acum, cu atît mai puţin, că nu mai avem jucători din fosta Iugoslavie". Condescu l-a reangajat însă pe bosniacul Stojan Vranjes în iarna asta, chiar cu preţul pierderii lui Grigoraş! Antrenorul s-a opus revenirii lui Vranjes şi a plecat din cauza reprimirii acestuia în lot.

Dinu îl ştia pe Arkan
Martinovici a sugerat că Reghecampf ar fi prieten cu "Zonja" Petrovici, unul dintre aghiotanţii lui Arkan. Din fotbalul românesc, Cornel Dinu a susţinut, în anii '90, că-l cunoştea personal pe Zeliko Raznatovici (foto 3), personajul pe care Occidentul şi Statele Unite îl acuzau ca pe un terorist.

Din cauza imaginii lui Arkan şi a "Tigrilor" lui, UEFA i-a interzis clubului său, Obilici, să participe în cupele europene. Echipa pe care Raznatovici a transformat-o chiar în campioana Iugoslaviei a fost acceptată în Europa după ce Arkan a numit-o în funcţia de preşedinte pe soţia sa.

"Îi transmit şi lui MM Stoica: ştiu multe lucruri foarte interesante, aşa că ar face bine să nu mai vorbească atît de mult!" (Novak Martinovici)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.