Europa League

Penalty killer » Atenţie, Rusescu! Portarul lui Ajax studiază executanţii loviturilor de pedeapsă. Şi apără!

Vermeer, concurent un sezon la Ajax cu Lobonţ (2005-2006), a debutat la "naţională" contra Germaniei, pe 14 noiembrie 2012 (0-0) // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Goalkeeperul de origine surinameză (27 de ani) a blocat în total 7 din cele 15 şuturi de la 11 metri. Trei din trei în acest sezon.

Rusescu, specialistul Stelei la punctul cu var (4 lovituri transformate şi una ratată în acest sezon), trebuie să fie atent în faţa lui Ajax. Portarul olandezilor, Kenneth Vermeer, e un "ucigaş" de penaltyuri. Ultimul apărat, chiar la 3-0 în "clasicul" cu Feyenoord. Într-un moment important, cînd "lăncierii" rămăseseră în 10 după eliminarea lui Van Rhijn şi mai erau 30 de minute de joc.

"Studierea penaltyurilor a devenit un hobby pentru mine. Le cunosc executanţilor şi modul cum aleargă, cum se apleacă pe minge, cum fentează", afirmă goalkeeperul cu nume de pictor celebru, povestind ce s-a întîmplat duminică: "Ştiam că Immers şutează în stînga portarului, iar stilul în care s-a lansat spre minge m-a convins că nu va schimba colţul. Am avut şi noroc, după ce am respins, el a tras peste".

Ce s-a întîmplat în week-end e deja o obişnuinţă la Kenneth. A blocat 3 penaltyuri din 3 în acest sezon, două în Eredivisie şi unu în Ligă, contra lui Dortmund. Şi are 7 din 15 în carieră.

A jucat mijlocaş la juniori
Vermeer dezvăluie că a descoperit postul de portar de-abia în 1998, după trei ani de fotbal. "La început am jucat mijlocaş şi fundaş la Neerlandia şi eram rău, agresiv. Într-o zi, antrenorul m-a întrebat dacă nu vreau să fiu goalkeeper, am încercat şi mi-a plăcut. De atunci, n-am mai ieşit din poartă".

Cifrele lui Vermeer
- 2005 este primul său an pro la Ajax
- 2015 este ultimul sezon de contract
- 5 milioane E e cota pe transfermarkt.de
- 0,8 milioane E e salariul lui anual
- 25 de meciuri complete a jucat în acest sezon
- 40 de goluri a primit în 2012-'13 (1,6 pe meci)
- 1 pasă decisivă a dat la 6-1 cu Nijmegen
- 1 este numărul selecţiilor la "naţională"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.