Liga 1

Alexandru Dandea şi-a făcut prezentarea: "Am fost rapidist, acum ţin cu Dinamo şi cu Craiova!" :D

foto: fcdinamo.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 23 ianuarie 2013

Alexandru Dandea are 25 de ani, dar doar 16 meciuri şi două goluri în Liga 1. Stoperul adus de la Severin din postura de jucător liber de contract s-a alăturat "cîinilor" în Poiana Braşov, iar azi, de ziua sa de naştere, a vorbit despre Dinamo, noul său club.


- Alex, ce înseamnă transferul la Dinamo chiar de ziua ta?

- Este cel mai frumos cadou de ziua mea, este un pas important făcut în carieră. Sper să le demonstrez tuturor care au avut încredere în mine că sînt un fotbalist bun. Trebuie să mă pun la punct cu pregătirea fizică pentru că sînt puţin în urmă deoarece colegii au deja o săptămînă de pregătire în plus faţă de mine. Am avut puţin noroc, trebuie să recunosc, să ajung la Dinamo. Le mulţumesc celor din conducere că au decis să mă aducă.

- Ce înseamnă Dinamo pentru tine, ai fost "cîine" de mic cum spun de obicei fotbaliştii ajunşi în Ştefan cel Mare?
- O echipă ca Dinamo, de tradiţie care se bate la titlu an de an, nu se poate refuza. Cînd ne apucăm de fotbal noi, fotbaliştii, visăm să ajungem la o astfel de echipă. Nu ţineam cu Dinamo cînd eram mic, la mine în familie toţi erau rapidişti. Dar acum toată lumea o să se schimbe cu Dinamo şi cu Craiova pentru că sînt oltean şi ţin cu Universitatea, care, din păcate, nu mai există. O să dau totul pentru Dinamo şi o să fac tot ce depinde de mine ca să fie bine şi suporterii să mă primească şi pe mine cu căldură.

- Îţi este milă de ce se întîmplă la Rapid în acest moment?
- Acum nu pot spune că îmi este milă pentru că sînt la Dinamo. Rapid e o echipă cu care ţineam cînd eram mic, nimic mai mult, nu pot spune că îmi este milă.

- Ce aşteptări ai pentru acest sezon?
-Sper să joc cît mai mult, să mă pregătesc bine şi să ne clasăm pe un loc fruntaş, pe podium dacă se poate pentru a juca în Europa. Cred că este un obiectiv realizabil.

- Concurenţa e serioasă, crezi că te poţi impune?
- Ştiţi şi voi că Luchin şi Grigore sînt jucători de echipă naţională, dar totul depinde de mine, de cum mă voi pregăti, iar antrenorul va decide cine e mai în formă să intre şi să ajute Dinamo. Eu nu sînt cu ştate vechi în Liga 1, am doar 16 meciuri şi trebuie să demonstrez că pot juca aici, vreau să aduc cît mai multe prezenţe pe prima scenă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.