Media

Gigi face victime la EVZ » Doi ziarişti sportivi şi-au dat demisia, susţinînd că li s-a impus ce să scrie într-un material despre Becali

+4 Foto
Aceasta este prima pagină a EVZ de ieri

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Doi ziarişti de la Evenimentul şi-au dat ieri demisia, susţinînd că şefii publicaţiei le-au impus ce să scrie într-un material despre patronul Stelei.

Şeful departamentului Sport al Evenimentului Zilei, Daniel Conţescu, a fost retrogradat din funcţie ieri dimineaţă, pe motiv că a aprobat un material de patru pagini despre cei 10 ani petrecuţi de Becali la Steaua, material scris de colegul său, Octavian Cojocaru.

Imediat, Conţescu şi-a dat demisia. "Am fost retrogradat din funcţia de şef deoarece n-am executat un ordin: acela să fiu indulgent cu Gigi Becali. Sper doar ca EVZ, ziarul vieţii mele, să nu devină o publicaţie de şantaj, aşa cum se prefigurează", a scris ziaristul pe Facebook.

Contactat telefonic de Gazetă, Conţescu a refuzat să facă alte precizări decît cele scrise pe reţeaua de socializare.

"Textele ne-au fost modificate"
Octavian Cojocaru, care şi-a prezentat şi el demisia o dată cu şeful secţiei, a detaliat pentru GSP scandalul de la Evenimentul: "Textul de miercuri a fost varianta îmbunătăţită după ce unul dintre acţionari, Dan Andronic, nu a fost de acord cu ce scrisesem. Conducerea a schimbat textul nostru, astfel încît să rămînă doar lucrurile bune despre Gigi. Au fost scoase multe declaraţii, poze şi explicaţii foto care-l atacau pe finanţatorul Stelei! Au reuşit să facă nişte pagini omagiale, dar noi avem coloană vertebrală şi nu acceptăm asta".

Simona Ionescu, redactorul-şef al cotidianului, nu a putut fi contactată. Ea a publicat pe evz.ro un punct de vedere despre acest caz: "Am decis să-i retrag lui Daniel Conţescu funcţia de şef de secţie din două motive: pentru articolul slab, care nu reflectă ce am discutat la şedinţa de sumar, dar şi pentru ora mult peste limita de predare a materialului, ceea ce a dus la întîrzierea ziarului către tipografie".

"Conducerea ziarului avea în plan să-i facă lui Becali un tablou cu pagina întîi a Evenimentului şi să i-o ducă acestuia la palat! După scandalul intern, au renunţat la idee" (Sursă din cadrul EVZ)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.