Liga 1

A ales deja înlocuitorul » Promisiune surprinzătoare, dar sacră făcută de Becali: Rege după Reghe!

Hagi a antrenat-o pe Steaua doar pentru 90 de zile.

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Gigi crede că a exagerat în 2007, cînd l-a obligat pe Hagi să plece în urma unui scandal uriaş, cu acuze ale antrenorului şi cu jigniri ale patronului.

Becali are de gînd să-l oferteze pentru postul de antrenor pe un patron al unui club din Liga 1! Patronul Stelei speră să-l determine pe Hagi să se reapuce de antrenorat, după o perioadă în care Gică s-a ocupat exclusiv de Viitorul Constanţa, formaţia al cărei proprietar este.

Pe Gigi, mai mult conştiinţa îl împinge către planul acesta: "Cel mai mare regret, de cînd am intrat eu în fotbal, e că m-am luat de Gică după meciul de la CFR Cluj! Prea nebun am fost atunci şi prea mare scandal am făcut! Pînă la urmă, făcusem un egal la Cluj, nu era nici un dezastru. Hagi s-a supărat atunci şi, deşi pe moment a tăcut din gură, m-a ţinut minte, că e orgolios. Şi pe final, înainte să plece, mi-a dat în cap într-o conferinţă de presă".

L-a desfiinţat după un 0-0
Partida la care face referire Gigi a fost CFR-Steaua (0-0), în etapa a patra a sezonului 2007-2008. "Regele" era pe banca roş-albaştrilor, îi calificase în grupele Champions League, dar remiza din Ardeal l-a scos din minţi pe Becali.

"Dacă Zaharia mai joacă titular, Hagi pleacă a doua zi, imediat! Şi nu mai are voie să joace cu Mirel Rădoi mijlocaş! Rădoi va fi doar fundaş central de acum înainte!" a fost una dintre reacţiile patronului. Gică a mai continuat pe banca Stelei pentru scurtă vreme, apoi a anunţat într-o conferinţă de presă că renunţă din pricina implicării lui Becali în problemele tactice ale echipei.

Gigi a continuat scandalul cu intervenţii la TV, timp de cîteva zile, timp în care l-a criticat şi l-a jignit pe naşul lui.

"E prea bună echipa asta!"
Ei s-au împăcat între timp şi Becali a mai încercat de cîteva ori să-l readucă pe Hagi, care a refuzat argumentînd că are nevoie să se ocupe personal de investiţia de la Viitorul Constanţa.

Patronul crede că acum e un moment potrivit să se revanşeze faţă de ruda lui: "Am spus că voi face o echipă mare o dată, astfel încît Hagi să nu poată da greş. Şi deja am făcut echipa, asta din prezent e atît de puternică încît cîştigă indiferent de jucătorii care sînt trimişi pe teren. Deci Hagi poate să antreneze echipa de acum şi el va fi noul antrenor după ce va pleca Reghecampf, care stă la Steaua cît vrea el la ce echipă a făcut aici!".

A venit tot la bine
Hagi a preluat postul de antrenor al Stelei, în 2007, într-un context favorabil, aşa cum se prefigurează şi prezentul. Roş-albaştrii luaseră atunci campionatul după aproape doi ani în care Olăroiu îi condusese spre titlu şi spre o semifinală de Cupa UEFA. Acum, Steaua e favorită la titlu, cu 10 puncte avans faţă de a doua clasată, cu 16 etape înaintea finalului stagiunii. Ca şi Olăroiu, Reghecampf a impresionat la conducerea formaţiei din Ghencea cu o echipă pragmatică şi organizată.

Primul mandat, doar 90 de zile
Cea dintîi experienţă a lui Hagi ca antrenor la Steaua a fost în urmă cu 5 ani şi jumătate, însă n-a durat foarte mult. A preluat echipa pe 23 iunie 2007 şi, după mai multe scandaluri cu Becali, a demisionat pe 20 septembrie acelaşi an. În total, doar 90 de zile şi numai 11 meciuri.

Palmaresul lui Hagi pe banca Stelei:
11 meciuri - 5 victorii - 4 egaluri - două înfrîngeri, golaveraj 12-7

A anticipat dezastrul
Cînd a plecat, Hagi s-a plîns de comportamentul lui Becali şi i-a avertizat chiar şi direct pe jucători în vestiar: "Eu plec, dar voi rămîneţi, că sînteţi jucători profesionişti şi trebuie să vă vedeţi de carierele voastre. Indiferent de ce se mai întîmplă, aveţi grijă să nu-i permiteţi lui Gigi să vă ia personalitatea, că asta o să vă afecteze şi jocul, şi tot!".

Patronul a continuat să se implice în munca antrenorilor din ce în ce mai des şi mai evident. Din acel moment, Steaua n-a mai cîştigat nici un titlu de campioană! Unicul trofeu a fost cucerit în 2011, Cupa României, graţie unei reveniri de senzaţie şi de scurtă durată a lui Olăroiu.

Cinci echipe în 12 ani
Hagi a debutat ca "principal" în 2001, atunci cînd avea doar 36 de ani şi cînd a preluat "naţionala" României. De atunci au urmat alte 4 echipe, singurul club la care a avut două mandate fiind Galatasaray.

Traseul de antrenor al lui Hagi
Perioada Echipa
2001: "Naţionala" României
2003-2004: Bursaspor
2004-2005: Galatasaray
2006: Poli Timişoara
2007: Steaua
2010-2011: Galatasaray

"Hagi nu ştie altceva decît fotbal, fotbal şi iar fotbal. Şi vreau să-i satisfac plăcerea asta, să aibă rezultate şi ca antrenor. Îi voi da o echipă care să joace singură!" (Gigi Becali, patron Steaua)

22 de luni au trecut de cînd Hagi n-a mai fost pe banca unei echipe, mai precis din martie 2011, cînd a demisionat de la Galatasaray

1 trofeu are Hagi ca antrenor, Cupa Turciei, cucerită cu Galatasaray în 2005

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.