Campionate

Oficial: Euro 2020 va avea loc în 13 ţări diferite » Semifinalele şi finala se vor juca în acelaşi oraş. Arena Naţională rămîne o variantă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 25 ianuarie 2013

Comitetul executiv al UEFA a oficializat în cadrul şedinţei de astăzi propunerea lui Michael Platini ca Euro 2020 să fie organizat în 13 ţări diferite.

Campionatul european din 2020 va fi organizat pe 13 stadioane din 13 oraşe şi va deveni astfel primul turneu european din istoria fotbalului care va fi organizat în mai multe de două ţări simultan.

"Fa fi o afacere excelentă pentru multe ţări care nu ar fi putut organiza altfel turneul european", a declarat preşedintele UEFA.

Platini a ţinut să precizeze că principala cerinţă ca un oraş să se afle pe lista celor care vor organiza turneul este să deţină un stadion de cel puţin 50.000 de locuri. Din acest punct de vedere, Naţional Arena rămîne o variantă posibilă. Stadionul din Bucureşti are peste 55.000 de locuri.

În plus, preşedinele UEFA a menţionat că va fi cîte un singur oraş şi stadion pentru fiecare ţară. Oraşele care vor organiza turneul din 2020 vor fi anunţate în luna septembrie a anului viitor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.