Altele

Şi dă-i, şi luptă! » Alegeri cu interes maxim la Federaţia Române de Lupte

Răzvan Pîrcălabu a fost felicitat de contracandidatul său, Vasile Puşcaşu (cu spatele), imediat după numărătoarea voturilor // Foto: Raed Krishan

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Doar trei voturi i-au despărţit la alegerile pentru funcţia de preşedinte pe contracandidaţii de la federaţia de lupte. A cîştigat Răzvan Pîrcălabu în dauna lui Vasile Puşcaşu.

Din 136 de cluburi cu drept de vot în România, reprezentanţii a 132 au fost prezenţi ieri la Bucureşti pentru alegerea noii conduceri a FRL.

Cei doi contracandidaţi au vorbit "electoratului" şi au expus, în sală, ceea ce au de gînd să facă. În funcţie de susţinere, s-au auzit rînd pe rînd aplauze sau huiduieli. După manifestările dinaintea alegerilor, Răzvan Pîrcălabu (34 de ani), fiul fostului luptător al României, Marin Pîrcălabu, părea că va cîştiga detaşat lupta la fotoliul de preşedinte.

Ultimul campion olimpic al României, Vasile Puşcaşu (56 de ani), celălalt candidat, aproape că nu a fost lăsat de tabăra adversă să vorbească. Cînd s-a trecut însă la vot, surpriză! Lupta a fost una extrem de strînsă: 67 de voturi pentru Pîrcălabu, faţă de doar cele 64 ale lui Puşcaşu. Un vot a fost anulat.

"Am tăria să accept înfrîngerea!"
Vasile Puşcaşu, fost secretar general al FRL, a plecat imediat din sală. "Asta a fost voinţa alegătorilor, eu am tăria să accept votul. Am pierdut, au fost alegeri legale, probabil că domnul Pîrcălabu, stînd mai bine pe partea financiară, le-a cîştigat încrederea alegătorilor cu programul său", a declarat Puşcaşu. Fostul mare luptător a adăugat că "nu e de ajuns să ai bani ca să faci treabă. E nevoie de specialişti, de oameni care ştiu lupte". Nu se arată încrezător în revigorarea acestui sport.

"Vom scoate luptele din impas!"
Răzvan Pîrcălabu a venit în cîrje la alegeri, el rupîndu-şi piciorul după ce a alunecat pe gheaţă. E încrezător în viitorul luptelor româneşti. "O să reorganizez federaţia din temelii. Împreună cu echipa mea, sper să readucem strălucirea luptelor de altădată. România va cîştiga din nou o medalie olimpică la Rio de Janeiro, peste trei ani. Pentru asta avem însă nevoie de un om în federaţia europeană şi mondială. Arbitrajul ne-a oprit să cîştigăm medalii la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice", a declarat Pîrcălabu.

Poteraş vrea în CELA şi FILA
Cristian Poteraş, fostul primar al sectorului 6 din Bucureşti, cel care a fost preşedintele FRL în ultimii opt ani, l-a susţinut ieri pe Răzvan Pîrcălabu. "E un băiat tînăr, un bun manager, va ajuta luptele şi sînt convins că va reuşi", a declarat Poteraş.

Acesta va candida în martie la funcţia de membru al Federaţiei Europene de Lupte (CELA) şi apoi, din 2014, speră să devină şi membru FILA. "Ar fi extraordinar pentru luptele din România şi-l vom susţine", a declarat nou preşedinte al FRL.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.