Campionate

Interpolul vrea ca meciurile aranjate să treacă în penal: "Sînt case pariuri cu venituri mai mari decît Coca-Cola!"

Articol de Cosmin Sfîrlea  —  Monday, 28 January 2013

Pariurile sportive, în special meciurile de fotbal, au născut mari controverse în ultimii ani datorită corectitudinii acestora. Pe fir a intrat si Interpol-ul care a făcut anumite investigaţii în urma carora au ieşit detalii incredibile despre trucarea meciurilor în care au fost implicaţi jucători importanţi din campionate puternice precum Serie A.

Pe 17 ianuarie a avut loc la Roma o conferinţă unde au fost prezenţi şeful Interpol-ului, Ronald  Noble, dar şi reprezenţi din partea FIFA sau UEFA. Cea mai importantă decizie în urma conferinţei de la Roma a fost  promulgarea unei legi, în colaborare cu Uniunea Europeană, prin care fotbaliştii şi conducătorii sa poată fi anchetaţi penal şi nu doar pe plan sportiv.

"Meciurile aranjate înseamnă bani. Pariurile ilegale produc miliarde de euro pe an pentru unele organizaţii criminale. Am ajuns ca unele case de pariuri sa aibă venituri anuale mai mari decît o companie precum Coca-Cola" a declarat şeful Interpolui, Ronald Noble.

La fel de vehement a fost si secretarul general al UEFA, Gianni Infantino: "Printr-un program bine pus la punct vom continua lupta împotriva pariurilor dar şi educarea sportivilor si a oficialilor pentru a sta deoparte de acest flagel. Nu putem lupta singuri, avem nevoie de ajutorul Interpol-ului deoarece această luptă trebuie dusă la nivel internaţional".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.