Liga 1

Liţă Dumitru exploziv la Radio GSP » Se ia de Olăroiu, îi cere ajutor lui Ponta şi dezvăluie cum l-a umilit Copos

Articol de Gabi Safta  —  marţi, 29 ianuarie 2013

Unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria României, Liţă Dumitru a ajuns la limita răbdării. Disperat că nu are loc să antreneze decît copiii Concordiei Chiajna, Dumitru a strigat ajutor în direct la Radio GSP.

Cu această ocazie, Dumitru a spus în premieră cine l-a “blocat” in fotbalul românesc, pe cine e cel mai supărat, cum l-a umilit Copos şi cine salvează fotbalul romanesc. Fostul mare fotbalist de echipa naţională, participant la Mondialul din Mexic, Liţă Dumitru argumentează de ce trebuie să antreneze în Liga 1:

“M-am hotarat sa nu mai astept. Destul am tot tacut, asa cum am fost sfatuit. Am demarat actiunea de a incerca sa revin in circuit pentru ca am fost destul marginalizat. M-am si gandit ca poate sunt un antrenor slab, dar rezultatele spun altceva. In liga 1 au fost si sunt in continuare multi jucatori care au trecut pe la mine. Vreo 40. Dintre cei retrasi ma gandesc la Rotariu, Bozesan, iar dintre cei de acum Tamas, Zicu si generatia lor. Vreo 8 au plecat de pe la Concordia. Pe Gardos eu l-am adus la Chiajna si stiu si cat cat a costat, foarte putin. Inainte de a-l vinde la Astra, l-am sunat pe Ioan Becali si i-am spus ca un asemenea copil ar fi pacat sa ajunga la Astra si nu in Ghencea. L-a directionat imediat la Steaua. Regret ca m-am nascut prea devreme si nu am luat bani pe vremea lui Ceausescu. Regret ca nu pot antrena din cauza mafiei antrenorilor. Am toate usile inchise. Oamenii mari spun ca nu ma pot ajuta. Nu mai tac. Vreau sa muncesc. Sa profit de pe urma fotbalului macar acum la batranete. Am promovat de doua ori cu Jiul, pe Concordia am promovat-o din D pana in B si am fost la un pas de prima liga, am fost la National si Rapid si nici am avut niciun esec.

Lita Dumitru e dispus sa ajunga pana la Victor Ponta pentru a antrena in Romania

“Merg de un an de zile la Mircea Sandu si voi merge pana ma ajuta. Si el stie ca sunt multi antrenori cu carnete facute dubios, fara experienta. Multi lucreaza la copii si juniori si nu au habar de fotbal, iar asta e o mare greseala. Copii cresc gresit. Vreau sa-mi cresc bine copilul, iar pentru asta voi merge pana la Dumnezeu sa ma lase la muncesc. Sunt membru USL, am fost la mitinguri in ploaie, am votat in speranta ca voi fi bagat in seama si ca voi fi lasat sa muncesc. Pe acest pamant mai am obiectiv sa antrenez in liga 1 sau afara, ca atunci cand trebuie sa vina salvarea la mine sa platesc cu banii mei sa nu mai cer nimanui de mila. Daca nici Ponta nu ma ajuta, plec iar in Germania. Vand casa din Chiajna, obtin 300.000 euro si gata. Nu mai suport murdaria pe care o pun in practica cei care conduc fotbalul. Am esuat la prima tentativa germana pentru ca nu vandusem casa, nu era asigurata sau pazita si trebuia sa ma intorc. Daca plec nu risc nimic. Ma angajez orice, muncesc pentru 1200 pe euro, iar cu licenta Pro pe carnetul de antrenor mai castig 500 de euro ca antrenor la copii undeva. Predau carnetul la Federatia Germana si acolo ma vor lasa sa muncesc. La FRF sunt oameni care nu au antrenat pe nimeni si sunt la nationala. Sa-l amintesc doar pe Florin Constantinovici. Ca el mai sunt acolo vreo 6 care nu au legatura cu fotbalul. Am si asistat la o discutie pe un ton nervos in care cei din Federatie se certau pentru ca sunt antrenori slabi la loturi si nu intelegeau nici ei cum e posibil asa ceva.

Dumitru a povestit un episod tragi-comic din perioada FC National”

“Daca eram slab, ma gandesc cum am reusit sa fac rezultate, spre exemplu la National. Cand am ajuns in Cotroceni, presedinte era Cornel Dinu. Sa va spun cum i-a caracterizat “Procurorul” pe jucatori: Blid e senzational, dar pleaca, Adam e lautar, Tinel fundas dreapta bea vin rosu cu galeata, Ciobotariu e port ilegal de creier, Olaroiu e tapan, nu are legatura cu fotbalul, Topolinschi, numarul 9, 9 comotii, Lutu stie dar e golanas, Bolohan si Catalin Lita sunt talentati, Florin Carstea a oprit masina la coltul strazii sa cumpere un sandwich, a intrat cu el in vestiar si cand manca si-a adus aminte ca a uitat masina la coltul strazii. Ei bine, cu acesti jucatori am dus echipa de la retrogradare pana pe locul doi

” L-am facut fotbalist pe Olaroiu"

“Ma asteptam ca Olaroiu sa ma ajute. Daca nu era Lita Dumitru, Oli nu ajungea niciodata fotbalist, iar el stie asta, dar se face ca uita. Mereu se fofila, nu ii placea munca. Am facut tot ce am putut ca el sa joace extraordinar. Cand era la Steaua am cam criticat unele meciuri si cred ca atunci s-a suparat. Mi-a spus ca el nu se ocupa de antrenori asa mici ca mine, ca pe el in suna oameni precum Sacchi sa intervina si sa ai ajute !!. I-am facut mai mult bine decat rau. Nu ar fi trebuit sa-l duca pe Sumudica acolo, ci pe mine. Multi dintre cei care ajung la arabi nu au legatura cu fotbalul, ca antrenori.

"Copos m-a umilit"

“ Nu fac parte din gloriile Rapidului, cel mai exponent jucator din Giulesti e Rada, e de 25 de ani acolo. Eu poate in trecere am jucat acolo... 10 ani. L-am suparat pe Copos. Cand am fost acolo mi-a facut contract pe trei ani. Echipa am preluat-o pe loc de retrogradare si in iarna am dus-o pe locul 5. Mi-a spus ca imi aduce orice fotbalist ii cer. Cand l-am adus pe Nanu de la Farul, m-a intrebat ce cauta in Giulesti si apoi a ajuns la nationala. I-am mai adus pe Lobont, Pancu, Iencsi, Bundea, Claudiu Dragan... Copos m-a intrebat daca Lobont poate apara in fata lui Tene si apoi a ajuns si el la nationala. Mi-a promis ca daca ii vinde imi da 10 la suta. Cand dupa un timp am mers sa ii cer acei bani m-a intrebat daca am vreun contract. I-am spus ca nu am decat cuvantul lui de om si ca daca ma intreaba asta sa ii fie rusine. Ca sa nu ma supar m-a trimis la parter sa aleg un televizor pentru care imi face reducere 10 la suta. M-a luat la misto” “Conducatorilor, chiar daca ma inteleg cu ei, le e teama sa ma puna antrenor. Suta la suta. Fiecare are nevoie de ceva de la Federatie la un moment dat. Delegari de arbitrii sau mai stiu eu ce. Sunt lucruri grave in fotbalul romanesc.

Copos e Napoleon din fotbal. Nu vrea sa fie campion cu Rapid

“Mereu i-a placut instabilitatea. Copos e ca Napoleon, dezbina sa conduca. De la inceput are in echipa jucatori care evolueaza asa cum vrea el. Stie tot ce se intampla in echipa. Lui nici nu i-a placut sa castige campionatul. Se descurca altfel cu Rapid. Cand era pe primul loc a scos echipa de pe teren la Brasov. De pe vremea cand eram acolo, Copos avea jucatorii lui in echipacare au evoluat asa incat sa ma “curete”. Asa s-a intamplat tot timpul cand a vrut sa scape de cineva. O singura data a vrut sa ia campionatul pentru ca avrut sa arate ca in Romania un singur antrenor are mare valoare, Mircea Lucescu. Daca Rapid nu anul asta, anul viitor retrogradeaza, la cum merg lucrile. Si Dinamo ajunge la fel, daca nu isi regleaza probleme pe care le are acum”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.