Liga 1

Ajutor de la o legendă a Rapidului » Iulian Chiriţă a propus doi jucători spanioli la Dinamo

Iulian Chiriţă a jucat timp de doi ani la Dinamo

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Iulian Chiriţă, fostă glorie a giuleştenilor, dar şi cu doi ani petrecuţi în Ştefan cel Mare, a propus jucători spanioli de bandă stînga, ce vor fi testaţi de roş-albi.

Cornel Ţălnar caută neapărat un fundaş stînga, iar macedoneanul Mite Cikarski, 20 de ani, e considerat prea scump de către acţionari. "Ţînţarul" primeşte zilnic oferte de la impresari, iar în cursă s-a înscris şi Iulian Chiriţă, un fost elev al său de acum 17 ani.

Chiriţă e stabilit în Spania, sau cel puţin aşa a transmis dinamoviştilor, şi-i aşteaptă la Marbella cu doi fotbalişti tineri, de la Real Santander. De fapt, de la echipa a doua a alb-verzilor, ultimul loc în grupa a 2-a a ligii a treia spaniole!

Respectivii sînt Javier Barrio, 21 de ani, 1,85 metri înălţime, şi Borja Garcia, 23 de ani, 1,80 metri. Amîndoi au evoluat constant pentru Santander B şi ar veni în probe la Dinamo, urmînd ca unul să fie reţinut, dacă vor fi la parametrii solicitaţi de staff-ul tehnic. Chiriţă i-a lăudat foarte tare pe spanioli, dar Ţălnar vrea să-i vadă la muncă: "Nu mai iau jucători pînă nu-i văd ce fac cu «coţofana» pe teren!".

A pierdut tot şi a plecat "afară"
Iulian Chiriţă (45 de ani) a fost unul dintre idolii tribunei din Grant, 40 de goluri în 132 de partide în tricoul alb-vişiniu în perioada 1992-1996. A fost alături de Generaţia de Aur la Mondialul din America în 1994, dar n-a bifat nici un minut în Statele Unite.

A jucat şi la Dinamo în perioada 1996-1998, a marcat de 6 ori în 23 de meciuri. Nae Stanciu, o altă glorie a giuleştenilor, mărturisea anul trecut: "Chiriţă a avut probleme la Tîrgovişte cu nişte cămătari, a pierdut casa, restaurantul, a rămas dator şi-a plecat în Italia. Chivu şi Mutu au încercat să-l pună antrenor la o echipă de juniori".

1 gol în 13 meciuri a reuşit Garcia pentru Santander B în acest sezon

15 partide a jucat Barrio în Segunda B în acest campionat

Ce fundaşi stînga are Dinamo
Nume: Vîrstă, Meciuri/goluri în Liga 1
Muşat: 26 de ani, 15/0
E. Crăciun: 26 de ani, 59/1
Burnea: 20 de ani, 0/0

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.