Altele

VIDEO Tragedie la X Games. Un tînăr a murit executînd săritura sa favorită

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 01 February 2013

Caleb Moore, 25 de ani, a murit joi, după Jocurile Extreme de iarnă, în timpul cărora a căzut cu snowmobile-ul,  la o întoarcere pe spate calculată greşit.

Acesta este primul deces înregistrat la vreo ediţie a X Games, competiţie care se desfăşoară din 1995.  Accidentul mortal de la Aspen a ridicat din nou întrebări legate de figurile de zbor din ce în ce mai grele pe  care le încearcă tinerii, exerciţii care sfidează uneori imposibilul. Mulţi sînt de părere că acestea sînt cale  sigură către catastrofă, indiferent că fac parte din discipline extreme ca schiul acrobatic, snowboard  freestyle sau snowmobile freestyle.

La actualele Jocuri X, şase sportivi au sfîrşit la spital. Printre ei şi Colten, fratele lui Caleb Moore, care  şi-a fracturat coloana.
Cu cîteva ore înainte de a intra în concursul care i-a adus sfîrşitul, Caleb spunea: "Ziua cînd am executat  pentru prima dată o săritură cu spatele a fost cea mai fericită din viaţa mea. Îmi bătea inima cu putere şi  mi-era şi teamă".

Un snowmobile cîntăreşte aproape 300 de kilograme. De-a lungul anilor mai mulţi practicanţi ai sporturilor  extreme şi-au pierdut viaţa, dar nici unul în timpul X Games. De asemenea, mulţi au rămas cu sechele în urma  accidentelor avute.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.