Tenis

FOTO Ce chin pentru Ungur » România conduce cu 2-0 după prima zi a duelului cu Danemarca

Articol de Marius Tuhuţ  —  sâmbătă, 02 februarie 2013

Românul a avut nevoie de 5 seturi pentru a trece de Martin Pedersen 6-2, 7-6(3), 4-6, 4-6, 6-2. În primul meci al zilei, Marius Copil l-a învins pe Frederik Nielsen 6-3, 7-6 (7), 6-4


România conduce cu 2-0 pe Danemarca după prima zi. Drumul pînă la acest scor a fost unul lung. Adrian Ungur a jucat ieri primul meci pentru echipa de Cupa Davis a României după o pauză de un an şi jumătate. Revenirea a fost mult mai grea decît s-ar fi aşteptat oricine. Adversarul, Martin Pedersen, unul care nu figurează în clasamentul ATP, dar foarte luptător. Startul meciului i-a aparţinut în totalitate românului, care şi-a adjudecat primul set destul de lejer, scor 6-2. Problemele pentru Ungur au apărut în sfertul doi. Danezul s-a agăţat scai de fiecare minge şi a avut minge de set la 5-6 la game-uri. A ratat-o şi s-a intrat în tie-break. Aici, cel mai bine clasat jucător din lotul României a făcut legea 7-3 şi a intrat în setul trei fără presiune. Nordicul nu s-a predat însă şi graţie unui serviciu excelent şi a dreaptei a prelungit suspansul. Ungur a început să-şi piardă răbdarea, iar Pedersen a profitat. Danezul a greşit din ce în ce mai puţin şi a împins meciul în decisiv. Numărul 103 ATP şi-a dat seama că nu e de joacă cu acest "pitbull" danez şi a apăsat pe acceleraţie. S-a distanţat la 3-0 la game-uri în decisiv şi nu a mai cedat iniţiativa pînă la final. S-a terminat 6-2, 7-6(3), 4-6, 4-6, 6-2 pentru Ungur, după mai bine de 3 ore de tenis.

Copil s-a impus mai uşor
În primul meci al zilei s-au întîlnit Marius Copil, poziţia 151 în clasamentul ATP, şi Frederik Nielsen, locul 482. Diferenţa de locuri din clasamentul ATP s-a simţit şi în desfăşurarea partidei. Considerat un jucător de moral, Copil a început timid, dar pe măsura trecerii timpului a prins tot mai mult curaj. La 4-3 a făcut break-ul, iar Nielsen era în corzi. Nu a reuşit să iasă de acolo, iar românul şi-a adjudecat primul set, scor 6-3. Setul doi s-a jucat cu mai mult nerv, şi la propriu, şi la figurat. Danezii au sărit ca arşi la o decizie controversată a arbitrului de scaun. Bună strategie, pentru că l-au scos puţin din mînă pe Copil. Arădeanul a reuşit însă să-şi păstreze calmul şi a rămas în joc, impulsionat fiind de căldurosul public din Sala Sporturilor "Horia Demian". Setul doi s-a jucat fără serviciu pierdut şi s-a intrat în tie-break. Nielsen a început mai bine, dar Copil a apăsat pe acceleraţie exact cînd trebuia. 9-7 în tie-break şi 2-0 la seturi pentru român. Danezul a avut o răbufnire de orgoliu în setul trei, cînd i-a luat un serviciu românului şi a condus cu 3-1. A căzut însă fizic şi a terminat în genunchi, 4-6. Scor final 3-0 pentru Copil.

România conduce Danemarca cu 2-0, iar cuplul Tecău/Mergea îi poate trimite pe "tricolori" încă de astăzi în turul doi al grupei I Euro-Africane.


"După primele două seturi simţeam că poate să joace bine, dar greşea foarte mult. Apoi a greşit din ce în ce mai puţin, iar eu aşteptam greşeala lui. M-a surprins prin agresivitate. Dreapta şi serviciul lui sînt foarte bune"
Adrian Ungur

"Nu a fost un meci uşor, mai ales în finalul său, cînd am simţit ceva dureri la genunchiul stîng, dar mă bucur că am obţinut victoria. Nu a fost cel mai bun joc al meu. Am început ezitant, mi-am făcut singur viaţa grea"
Marius Copil

"Nicăieri în Cupa Davis nu am întîlnit o aşa atmosferă. Oamenii ştiau cînd trebuie să cînte şi să încurajeze şi cînd să tacă"
Frederik Nielsen

România-Danemarca 2-0 TVR 2
Ieri Marius Copil - Frederik Nielsen 6-3, 7-6 (7), 6-4
Adrian Ungur - Martin Pedersen 6-2, 7-6 (3), 4-6, 4-6, 6-2
Azi, ora 15:00 Tecău / Mergea - Nielsen / Kromann
Mîine, ora 13:00 Adrian Ungur - Frederik Nielsen
Marius Copil - Martin Pedersen

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.