Steaua - Ajax

Hemoragie internă! » Steaua joacă pe sîrmă prima manşă cu Ajax din cauza ghinionului şi a implicării lui Gigi Becali în alcătuirea listei UEFA

Szukala, înainte și după accidentare, cu forma nasului serios avariată în urma loviturii primite

Articol de Bogdan Stamatoiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Accidentarea lui Szukala e gravă, fractură de piramidă nazală, aproape sigur va lipsi la Amsterdam, unde nu are drept de joc nici Doru Bratu, neinclus pe tabelul trimis la Nyon la solicitarea lui Becali


Steaua a ieşit însîngerată şi la propriu, şi la figurat după amicalul cu Sturm Graz, teminat 3-3. Szukala şi-a spart nasul după o jumătate de oră şi, deşi ieri a părăsit spitalul din Belek, diagnosticul a fost unul crunt pentru Reghecampf: fractură de piramidă nazală.

"Mai degrabă la retur, decît la tur"
În mod normal, o recuperare totală după o astfel de accidentare presupune o pauză de 3 săptămîni, ceea ce ar însemna ca germano-polonezul Stelei să piardă ambele jocuri cu Ajax! Totuşi, se speră în recuperarea lui mai rapidă, mai ales că va evolua cu o mască de protecţie. "Şansele pentru a juca la Amsterdam sînt destul de mici, mai degrabă la retur e posibil" a fost concluzia celor din staff-ul tehnic al roş-albaştrilor.

Decizia lui Gigi Becali: "fără rezerve de stoperi"
Marea problemă a Stelei nu e neapărat cine îl va înlocui pe Szukala la turul cu Ajax, pentru că Gardoş a demonstrat în prima parte a sezonului că se poate ridica la nivelul cuplului Szukala-Chiricheş, însă Reghecampf nu va mai avea nici o altă soluţie. Chiar dacă în lot e disponibil şi Doru Bratu, Gigi Becali n-a fost de acord ca acesta să fie introdus pe lista UEFA, astfel că Steaua se va prezenta la Amsterdam fără a avea pe bancă nici o variantă de rezervă la capitolul fundaşi centrali! În schimb, Becali a cerut ca Iancu şi Tatu să fie trecuţi, însă nici unul dintre ei nu poate fi luat în calcul pentru meciul tur cu Ajax.


13 zile e distanţa dintre momentul accidentării lui Szukala şi meciul tur cu Ajax, programat pe 14 februarie


Tănase a jucat după 14 zile
În sezonul precedent, Tănase a suferit şi el o fractură de piramidă nazală, chiar în meciul de debut, Supercupa cu Oţelul. Imediat i s-a confecţionat o mască specială şi a revenit în echipa Stelei după fix 14 zile, la meciul cu CS Mioveni.

Cum ar putea arăta echipa la tur
Tătăruşanu - Chipciu, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Prepeliţă, Rusescu, Ad. Popa - Nikolici
Rezerve: Stanca, Rîpă, Filip, Pîrvulescu, M. Costea, Rocha, I. Roşu

Lotul trimis de Steaua la UEFA
Portari: Tătăruşanu, Stanca
Fundaşi: Rîpă, Georgievski, G. Matei, Szukala, Chiricheş, Gardoş, Latovlevici, Pîrvulescu
Mijlocaşi: Pintilii, Chipciu, Filip, Tănase, Prepeliţă, I. Roşu, Bourceanu, Ad. Popa, G. Iancu
Atacanţi: Rusescu, Nikolici, Rocha, Mihai Costea, Tatu


18 jucători apţi de joc are Reghecampf pentru turul cu Ajax, dintre cei 24 nu mai puţin de 5 fiind accidentaţi şi unu suspendat: Georgievski, Matei, Szukala, Tănase, Tatu şi Gabi Iancu

Anul trecut s-a rupt Chipciu
Steaua a avut ghinion şi anul trecut, cînd la o zi distanţă de momentul în care a trimis lista cu jucătorii pentru "dubla" cu Twente, Chipciu, proaspăt introdus, s-a accidentat. A suferit o ruptură musculară într-un amical din Antalya, la fel ca şi Szukala, şi a ieşit din calcule pentru "16-imile" Europa League.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.