Campionate

Vasluianul Varela s-a calificat în sferturile Cupei Africii cu naţionala Capului Verde: "Am scris istorie!"

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fernando Varela, unul dintre eroii "naţionalei" Capului Verde la Cupa Africii, vorbeşte despre calificarea în "sferturi" a celei mai mici "naţionale" din istoria competiţiei


Jucătorul Vasluiului a egalat la 0-1 cu Angola, în minutul 81: Capul Verde a învins cu 2-1, calificîndu-se pentru sfertul cu Ghana!

- Fernando, din România te căutăm...
- Mă bucur că v-aţi adus aminte de mine! Cred că am mai primit şi alte mesaje de la voi, însă zilele astea am trăit o nebunie. Am scris istorie! După golul cu Angola, m-am uitat la grupul de fani veniţi din ţară. Înnebuniseră! Mă întrebam ce e la Praia. Cînd am văzut imagini de acasă, am rămas uimiţi, e sărbătoare! Rudele din Capul Verde au urmărit toate meciurile îmbrăcate în tricoul meu.

- Te gîndeşti că ai fost ochit de vreo echipă tare din Vest?
- Asta chiar nu ştiu, nici nu m-am gîndit. Vreau la Real Madrid. Îmi place şi Sporting, e echipa mea preferată din Portugalia, acolo joacă şi unul din fiii mei. Dar, deocamdată, vorbeşti cu un jucător al Vasluiului!

- Cum e în România?
- Se trăieşte bine la voi, deşi e diferit faţă de Portugalia. Păcat că sînt departe de copii şi familie, asta mă doare. Porumboiu? N-am nici un fel de relaţie cu el, fiecare din noi îşi face treaba!

509 mii de locuitori are Capul Verde, de 4 ori mai puţini decît Accra, capitala Ghanei, adversara din "sferturi"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.