Campionate

Lobonţ schimbă antrenorul » AS Roma l-a demis pe Zeman

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

A doua aventură a tehnicianului ceh pe banca giallorossilor a durat doar 7 luni. Dezastrul cu Cagliari (2-4) i-a adus ieri demisia, iar Blanc şi Giampaolo se bat să-l înlocuiască


Luis Enrique a rezistat un sezon, Zdenek Zeman (foto) numai 7 luni! Noii patroni americani ai Romei au mai pus cruce unui proiect falimentar, concediindu-l ieri şi pe antrenorul boem de 65 de ani numit în vară. Fatală i-a fost ruşinea păţită vineri, pe "Olimpico" (2-4 cu Cagliari), al treilea eşec din ultimele 5 etape.

Şi ce sigur era cehul la finalul unei săptămîni în care fusese reconfirmat şi declara că nu pleacă şi ar rămîne cinci ani! Echipa l-a trădat la momentul critic. Cu două puncte în 4 meciuri în 2013, Roma s-a prăbuşit tocmai sub loviturile echipei pe care o bătuse în tur fără joc la "masa verde". A ajuns pe locul 8, în afara Europa League şi la 9 puncte de Ligă, şi riscă să rateze finala Cupei (2-1 în tur, cu Inter).
Ironia sorţii face ca Zeman să fie îngropat de portarul pe care l-a preferat lui Stekelenburg şi Lobonţ! Goicoechea, împrumutat cu 100.000 de euro, a dat la 1-1 în minutul 46 un autogol hilar. Uruguayanul a scăpat mingea în plasă la o centrare banală, a mai luat două goluri, fiind salvat de două ori de bare.


42 de goluri a primit Roma în 23 de etape, doar Pescara încasînd mai multe. Are cel mai prolific atac, cu 49 de goluri marcate!

"Decizia era inevitabilă. Echipa e foarte puternică şi îşi va reveni. Suferim toţi, la fel ca fanii. Zeman a fost ghinionist, dar istoria Romei nu se termină aici"
Walter Sabatini, director sportiv AS Roma

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.