Festivalul Olimpic al Tineretului European

Flacăra olimpică arde la Bucureşti în faţa sediului COSR

Articol de Bogdan Stanciu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Pînă pe 9 februarie, flacăra olimpică a FOTE 2013 se va găsi pe esplanada din faţa sediului COSR, iar apoi se va muta la Braşov


Torţa olimpică a ajuns ieri la mijlocul zilei în România. Aprinsă sîmbătă pe Stadionul Panathenaic din Atena, ea a fost adusă ieri, într-o lampă securizată, la Bucureşti cu aeronava Olympic de către o delegaţie a României condusă de preşedintele COSR, Octavian Morariu, ministrul TS, Nicolae Bănicioiu şi primarul oraşului Braşov, George Scripcaru.

Ea călătorit pînă la sediul COSR, unde a avut loc o festivitate specială. Şapte vestale au prezentat un moment artistic, care a culminat cu aprinderea flăcării olimpice de către exploratoarea Uca Marinescu. Pînă pe 9 februarie ea va rămîne la pe esplanada COSR, urmînd apoi să fie trimisă la Braşov pentru a arde pe toată durata Festivalului Olimpic al Tineretului European (17-22 februarie). La ceremonia de aprindere au mai participat Carmen Tocală, Alin Petrache, Ion Ţiriac, Alina Dumitru, Violeta Beclea-Szekely, Laura Badea, Elisabeta Lipă, Octavian Belu şi Mariana Bitang.


"Este o mare bucurie, o mare onoare şi o mare mîndrie să aducem pentru prima dată flacăra olimpică în România. FOTE reprezintă un mare test pentru România!"
Octavian Morariu, preşedinte COSR

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.