Liga 1

EXCLUSIV Cornel Dinu, dezvăluiri compromiţătoare despre Reghecampf: ”Luase 200.000 de euro ca să trîntească meciul cu Bayern”

+4 Foto
Reghecampf a căzut la mijloca între disputa dintre Cornel Dinu şi Anamaria Prodan.

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Procuroru' susţine că Iulian Chiriţă, naşul de la prima cununie al antrenorului Stelei, i-a solicitat sprijinul pentru a-l salva pe Reghecampf de la răzbunarea mafiei sîrbeşti după un Bayern - Cottbus 3-1, care ar fi trebuit să se termine la trei goluri diferenţă. Ar fi vorba despre o partidă din toamna lui 2002. Anamaria Prodan îl numeşte pe Dinu ”groparul fotbalului românesc”.

O remarcă pasageră făcută ieri de Cornel Dinu într-un interviu acordat Gazetei după coşmarul "naţionalei" de la Malaga a aprins fitilul. Procuroru' punctase că "nu mai avem nimic de discutat într-un fotbal în care Ana Maria Prodan îşi dă cu părerea despre Iordănescu". Dar şi "ea e obişnuită cu 6 din 49, că ştiu că le plac pariurile".

"L-am scăpat pe soţul ei de la răzbunarea sîrbilor"
Soţia antrenorului de la Steaua a replicat tăios pe o reţea de socializare, dar Dinu s-a dezlănţuit apoi într-un contraatac punctual, făcînd trimitere la un episod neştiut pînă acum din cariera lui Reghecampf din Bundesliga.

Dinu: "N-ar trebui să intru în dialog cu un asemenea personaj, dar ţin să-i aduc aminte că ar face bine să-mi fie recunoscătoare că l-am scăpat pe soţul ei de la răzbunarea iminentă a sîrbilor!".

"Cu sîrbii sfîrşeşti în rigolă pentru cinci dolari!"
Despre ce moment e vorba? Mister detaliază: "Se întîmpla după un meci Bayern - Cottbus. Eram, într-o seară, la masă la Trattoria cu Răzvan Boanchiş şi cu patronul restaurantului, Vali Sălăgean. Şi primesc un telefon de la Iulian Chiriţă, naşul de la prima cununie al lui Reghecampf. Îmi spune: «Tată, cum îl salvăm pe finu', că a dat de necaz?!». Cu o zi înaintea partidei, primise 200.000 de euro ca să trîntească partida cu Bayern, care trebuia să se termine la trei goluri diferenţă. Erau el şi încă vreo doi. S-a terminat însă 3-1. Iar lui Reghecampf i-au transmis băieţii că trebuie să se prezinte imediat cu banii înapoi! El credea că-i pîrleşte pe sîrbi, avea senzaţia că discută cu Romică Paşcu".

"Reghe, poate-ţi spune ceva numele Mile!"
Amintirile lui Dinu continuă: "Am vorbit la Belgrad şi i-am rugat pe oameni să-l mai păsuiască o zi cu banii. Tipii voiau să primească suma înapoi chiar în acea seară, i-am obţinut lui Reghecampf o păsuire pînă dimineaţa. Aşa i-am salvat viaţa, credeţi-mă, dintr-o acţiune de incriminare penală, în care sîrbii îl rezolvau repede, cu gloanţele! I-am spus şi lui Chiriţă să-i transmită să nu se joace cu treburile astea, că sîrbii te lasă în rigolă pentru cinci dolari! Şi poate că lui Reghecampf îi spune ceva numele Mile!".

"De 7 ani aud doar de imperiul bizantin"
Scenariul descris de Dinu a venit însă după un mesaj dur scris pe facebook de Anamaria Prodan: "Au mai rămas cîţiva gropari ai fotbalului românesc în viaţă şi se chinuiesc să distrugă şi ce-a mai rămas bun. De 7 sau de 9 ani aud vorbind doar de imperiul bizantin, de balcanism, de domnitori. Îmi e greaţă de acest spectacol ieftin. Să-mi explice eminenţa cenuşie a fotbalului cum o echipă naţională poate să fie eliminată de nişte pescari amatori de la Knattspyrnufélag cu un rezultat de pomină în analele fotbalului? Cum o echipă poate să conducă pînă în minutul 70 cu 4-0 şi în 20 de minute să piardă meciul cu 5-4, cu Foresta?".

Prodanca l-a înţepat şi pe Ienei, care a cîştigat Cupa Campionilor cu Steaua: "Oare lumea l-a uitat pe cel care a făcut echipa Stelei? Un Halagian? Oamenii care ştiu fotbal au uitat oare cît de greu e să faci o echipă şi ce uşor e să o preia altul să cîştige trofee cu ea?!".

 

Reghe răspunde acuzelor de blat: "Dinu s-a drogat şi a visat"

 

"N-ar trebui să dialoghez cu respectiva Anamaria Prodan, mai ales după ce a avut un trecut arhicunoscut de vivandieră, şi la Dinamo, şi la Steaua" (Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo)

"Cine vorbeşte de moralitate? Sau de jocuri de noroc? Pentru mine a mai murit un mit, unul fabricat. Chestia cu «Capul plecat sabia nu-l taie» la mine nu funcţionează, doar la oamenii laşi!" (Anamaria Prodan, agent FIFA)

9 sezoane a evoluat Reghecampf în Germania, la Energie Cottbus (2000-2004), Aachen (2004-2008) şi Kaiserslautern (2008-2009)

Meciul incriminat ar fi cel din 2002

Cornel Dinu face referire la un meci de Bundesliga Bayern - Cottbus 3-1. În perioada cît Reghecampf a evoluat la Energie (2000-2004), există o singură partidă terminată cu acest rezultat, pe 21 septembrie 2002. În acel meci, Reghe a fost schimbat în minutul 66, cînd tabela arăta doar 2-1.

Bayern München - Energie Cottbus
Stadion: Olympiastadion, 21.09.2002
Au marcat: Zickler (45+1), Ballack (47), Elber (76) / Rink (19)

Bayern: Kahn - Salihamidzici, Kuffour (46 Jeremies), R. Kovac, Tarnat - Hargreaves, Fink, Zé Roberto (84 Linke) - Ballack (80 N. Kovac) - Elber, Zickler. Antrenor: Ottmar Hitzfeld

Cottbus: Piplica - da Silva, Beeck, Kaluzny, Berhalter - Schröter, Akrapovic, Latoundji - Reghecampf (66 Thielemann), Vágner (19 Jungnickel) - Rink (79 Juskowiak). Antrenor Eduard Geyer

Arbitru: Thorsten Kinhöfer
Spectatori: 43.000

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.