Tenis

Regele zgurii s-a întors! Prima victorie pentru Nadal după 7 luni

foto: VTR Open

Articol de Bogdan Stanciu  —  miercuri, 06 februarie 2013

Spaniolul Rafael Nadal (5 ATP) a revenit în mod oficial în circuitul ATP după 7 luni de absenţă, marţi seară, în proba de dublu a turneului de la Vina del Mar (250 ATP).

Matadorul” a jucat alături de bunul său prieten, argentinianul Juan Monaco, şi au reuşit să treacă de cuplul Cermak/Dlouhy, cap de serie 2, mult mai uşor decît se preconiza, cu scorul de 6-3, 6-2.

Deşi la început a părut puţin frustrat atunci cînd nu îi ieşeau loviturile, o dată cu break-ul realizat în primul set, la scorul de 3-3, Rafa a devenit mult mai relaxat, finalizînd cu siguranţă multe puncte la fileu. A reuşi
t să facă faţă apoi cu succes raliurilor în care a fost implicat de către cehi.

Tribunele arenei din Chile, pline de admiratori ai spaniolului, au făcut o atmosferă demnă de Cupa Davis, fiind alături de Rafa şi
Pico” la fiecare punct. Spectatorii au izbucnit în urale la finalul partidei, atunci cînd Nadal a pus capăt meciului cu un forehand în forţă, în stilul caracteristic. Însferturi” se vor duela cu perechea Rufin(Fra) /Volandri(Ita).

Primul test serios pentru genunchi
Spaniolul s-a declarat încîntat de revenire, dar încă nu se consideră scăpat de orice grijă: Întoarcerea a fost frumoasă, dar voi vedea cel mai bine cum răspunde genunchiul la efort în meciurile de simplu”. În această seară, în jurul orei 23:00, pe terenul central de la Vina del Mar, este programată prima partidă în cadrul probei de simplu pentru Rafael Nadal. Favorit numărul 1, acesta îl va înfrunta în optimile de finală pe argentinialul Federico Delbonis (128 ATP).
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.