Liga 1

Sabotat de propriul frate? » De ce nu a ajuns noua senzaţie a lui CFR mai devreme în Europa

Site-ul transfermarkt.de nu i-a acordat încă nici o cotă lui Muniru

Articol de Radu Bichiş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Muniru Sulley nu a fost lăsat de Muntari să ajungă în Europa, considerînd că e prea tînăr. Motivul neoficial? Actualul mijlocaş de la Milan voia să rămînă singurul din familie recunoscut pentru cartea sa de vizită.

CFR e convinsă că a dat lovitura cu Muniru Sulley (20 de ani), care a reuşit să-i impresioneze pe oficialii clujeni după amicalele din Marbella. Imediat după ce au primit girul lui Paulo Sergio, şefii "feroviari" i-au pus pe masă un contract pe 3 sezoane şi jumătate.

Muniru e la prima experienţă europeană, deşi a mai susţinut trialuri la Milan sau Real Madrid. Anul trecut, mijlocaşul a ajuns la Milanello, iar calităţile sale au fost rapid remarcate de Ariedo Braida, directorul sportiv al "diavolilor". "Braida l-a văzut pe Muniru la tineret, la antrenamente şi jocuri. Convins că e mai talentat decît fratele său, directorul sportiv a discutat cu Muntari să-l ia sub ocrotirea sa la Milano, dar, curios, s-a lovit de un refuz categoric.

Muntari a susţinut că Muniru nu e copt încă pentru fotbalul de performanţă şi că ar avea nevoie de mai multe jocuri în Ghana. Braida a vorbit chiar despre o opoziţie fermă a lui Muntari tocmai pentru a rămîne singurul din familie care s-a impus în Italia! CFR a făcut una din cele mai bune afaceri", a povestit un impresar italian.

Şi preşedintele Iuliu Mureşan e convins că a dat lovitura după ce l-a achiziţionat pe mijlocaşul ghanez: "Deşi aveam rezerve la început, Sulley mi-a plăcut încă de la primul amical. E tînăr şi are reale calităţi ce îl vor face în scurt timp un titular de drept la CFR. Nu cred că ne-am înşelat deloc şi sînt convins că el va răsplăti rapid încrederea acordată".

"Muniru e un pariu pentru viitor, are mult talent şi o atitudine care m-a impresionat, ţinînd cont că vorbim de un jucător atît de tînăr" (Paulo Sergio, antrenor CFR)

AMICALELE LUI CFR DIN SPANIA

CFR - Ferencvaros (Ungaria, I) 1-0
A marcat: Cadu (pen.)

CFR - Lucerna (Elveţia, I) 1-0
A marcat: Weldon

CFR - Young Boys Berna (Elveţia, I) 1-1
A marcat: Cadu

CFR - Malaga B (Spania, IV) 4-1
Au marcat: Cadu, Deac, Kapetanos şi Rui Pedro

CFR - Dnepr (Ucraina, I) 1-2
A marcat: Weldon

CFR - Rubin Kazan (Rusia, I) 1-0
Autogol

CFR - Atletico Paranaense (Brazilia, I) 3-0
Au marcat: Hora (2) şi Diogo Valente

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.