Diverse

Fostul patron al Craiovei, Dinel Staicu, a fost eliberat

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 11 februarie 2013

Dinel Nuţu (ex-Staicu) a fost pus în libertate în cazul SC Transgaz SA Mediaş, conform site-ului www.zf.ro.

Dinel Staicu a preluat numele soţiei (Nuţu) după ce în 2011 a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare în dosarul privind fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor. Acesta a fost dat în urmărire naţională pe vechiul nume (Staicu). După aceste evenimente Dinel Nuţu a fost dat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare. Pe 19 aprilie 2011 a fost arestat de autorităţile ungare şi trimis în România, unde a fost închis.

Recursul procurorilor în cazul de fraudă a patrimoniului SC Transgaz SA Mediaş de către Dinel Staicu a fost respins definitiv de catre Tribunalul Bucureşti.

Tribunalul a decis definitiv punerea în libertate a fostului patron a Ştiinţei, Dinel Nuţu. Recursul procurorilor din 6 februarie prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului cu măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei de judecată a fost respins de Tribunal, conform www.zf.ro

Decizia TB intră în vigoare în cazul în care inculpatul nu este arestat din alte cauze. Următorul termen de judecată al dosarului a fost stabilit pentru data de 6 martie. Dinel Staicu a fost trimis în judecată în 2007 de catre Direcţia Naţională Anticorupţie. Conform DNA, prejudiciul cauzat SC Transgaz Mediaş a fost de aproximativ 11.000.000 euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.