Liga 1

Pedeapsa în cazul lui Gigi Becali relatată de presa străină: "Un umil cioban ajuns multimilionar, condamnat la 3 ani cu suspendare"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 11 February 2013

Presa străină a reacţionat rapid şi a preluat vestea că Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Jurnaliştii îl prezintă pe Becali mai ales ca patron al Stelei, dar pune accent şi pe cariera sa politică, de europarlamentar şi de deputat. Decizia de azi vine cu doar 3 zile înainte de meciul Ajax - Steaua, din 16-imile Europa League.

"George Becali, controversatul patron al Stelei, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare. A fost acuzat că, în 2009, a sechestrat 3 oameni care i-au furat maşina, un Mercedes", notează site-ul olandez ad.nl.

 

Chicago Tribune titrează: "Controversatul patron al Stelei a primit condamnare la închisoare cu suspendare".

"Becali este un flamboaiant fost cioban, devenit celebru pentru discursul său vehement şi acţiunile caritabile. A cîştigat un loc în Parlamentul României candidînd din partea USL, eveniment care a atras imediat critici din partea partidelor de dreapta. Becali s-a făcut remarcat şi din cauza atitudinii sale necenzurate în privinţa homosexualilor şi a minorităţilor sexuale. Este neclar dacă îşi va pierde postul de parlamentar după această condamnare", au mai scris jurnaliştii americani.

Şi presa spaniolă a reflectat decizia judecătorilor: "Patronul clubului Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru că a ordonat sechestrarea a trei persoane în 2009: «România nu e un loc sigur, îmi e ruşine să revin aici», a declarat cel care a trecut de la un cioban umil la un multimilionar, graţie afacerilor imobiliare în anii de după căderea comunismului, notează cotidianul spaniol AS.


Şi presa din Italia a preluat ştirea condamnării lui Becali.

"Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru sechestrare de persoane. El a agresat trei oameni care i-au furat maşina, împreună cu şase dintre angajaţii săi, ameninţîndu-i cu arma înainte de a-i băga în portbagaj şi lăsa maşina într-un sat din afara Bucureştiului", scrie calciomercato.com.




Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.