Liga Campionilor

VIDEO Matriţa italiană » Juventus s-a impus fără emoţii la Glasgow. PSG, victorie la limită cu Valencia

Efortul lui Wilson este inutil, mingea șutată de Matri trecînd dincolo de linia porții. A fost începutul sfîrșitului f Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Trupa lui Conte a triumfat la Glasgow cu o tactică simplă. Gol rapid al speculativului Matri şi apărare riguroasă, anihilînd ploaia fadă de centrări. Iar pe final alte două lovituri fine de stilet.

Minunea cu Barca nu s-a repetat pe "Celtic Park". Juventus i-a amuţit pe Rod Stewart şi pe inimoşii fanatici ai lui Celtic cu un scor de neprezentare (3-0), trimiţînd în istorie stilul demodat al scoţienilor.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Torinezii au lovit subit, în stil italian. Nigerianul Ambrose, tracasat după Cupa Africii, şi Forster au fost complicii lui Matri, care nu a iertat, cu tot tacklingul disperat făcut de Wilson. Mingea depăşise linia porţii, dar ca să fie sigur Marchisio a "rupt" plasa pentru 1-0! Celtic nu s-a panicat, a mizat pe hei-rup, centrări şi pe presiunea fantastică a fanilor, înghesuindu-i pe bianconeri în propriul teren.

Şi nu a lipsit mult să egaleze, dar semifoarfeca lui Commons, preferat surprinzător lui Samaras!, a greşit de puţin ţinta. Wanyama a trimis cu capul peste poartă, la unul dintre cornere, arma favorită a freneticilor scoţieni alături de şuturile de la distanţă, centrale şi prea cuminţi să-l sperie pe Buffon.

Portarul italian a avut şi baftă ieri, pentru că Ambrose a reluat cu capul chiar pe direcţia lui, ratînd după pauză şansa reabilitării. Juventus a acceptat dominarea scoţiană şi a ieşit rar pe contraatac. Dar cînd a găsit spaţii a aplicat iar matriţa letală.

Matri l-a servit pe Marchisio, după un raid pornit de regizorul Pirlo, şi Forster a înghiţit în sec. Aşa cum avea s-o facă imediat şi în faţa lui Vucinici (pasă Marchisio), care a aruncat Templul din Glasgow într-o tăcere apăsătoare. 3-0 şi calificare!

10-4 a fost raportul cornerelor în favoarea lui Celtic, care a fost peste Juve şi la şuturi pe poartă, 17-9 (10-7 cadrate)

CELTIC - JUVENTUS 0-3
(Matri 3, Marchisio 77, Vucinici 83)

CELTIC: Forster - Lustig (59 Matthews), Wilson, Ambrose, Izaguirre - Forrest, S. Brown (80 Kayal), Wanyama, Mulgrew - Commons (73 Watt), Hooper. Antr: N. Lennon

JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Caceres - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (69 Padoin) - Matri (81 Pogba) , Vucinici (86 Anelka). Antr: A. Conte

A arbitrat Alberto Undiano Mallenco (Spania)

VALENCIA - PARIS SG 1-2

Parisul vesel şi Ibra cel roşu

PSG visează la "sferturi" după succesul de ieri pe "Mestalla", 2-1 cu Valencia. Echipa miliardarilor qatarieni i-a năucit pe "lilieci" prin contraatacurile rapide purtate de Lucas şi Lavezzi. Brazilianul a lovit bara şi imediat argentinianul a marcat cu o diagonală letală. A fost 2-0 la pauză, assist Moura, şut Pastore printre picioarele lui Guaita.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Diferenţa putea fi şi mai clară dacă Ibrahimovici şi Lavezzi nu se jucau cu ocaziile în repriza secundă. Finalul nervos i-a trădat însă pe parizieni. Rami a făcut 2-1, iar Ibrahimovici a luat "roşu" direct pentru o intrare violentă la Guardado în prelungiri.

VALENCIA - PARIS SG 1-2
(Rami 90 - Lavezzi 10, Pastore 43)

VALENCIA: Guaita - Joao Pereira, Rami, Ricardo Costa, Guardado - Parejo, Tino, Banega (46 Canales) - Feghouli (84 Jonathan Viera), Jonas (46 Nelson Valdez), Soldado. Antr: E. Valverde

PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Sakho, Maxwell - Lucas Moura (53 Chantome), Matuidi, Verratti, Pastore (88 Armand) - Ibrahimovici, Lavezzi (76 Menez). Antr: C. Ancelotti

Eliminare: Ibrahimovici (90+2)
A arbitrat: Paolo Tagliavento (Italia)

Returul se va juca pe 6 martie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.