Steaua - Ajax

Ogăraru ştie ce trebuie să facă Steaua pentru a avea o şansă în această seară: "Să uite de amicale!"

Ogăraru a jucat la ambele adversare din această seară: întîi la Steaua, apoi la Ajax.

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul jucător al Stelei spune că "dacă joacă la fel ca în toamnă, Steaua are o şansă. Ţin cu ea, acolo am crescut".

Pentru George Ogăraru (33 de ani), o jumătate de oră la antrenamentul lui Ajax este o bucurie. Şi la fel de intens e sentimentul pentru olandezi. Ieri, apărătorul care a jucat foarte bine şi la Steaua, şi la clubul din Amsterdam a venit să-i vadă pe "lăncieri" şi a fost recunoscut imediat. De oficialii roş-albilor, de foştii coechipieri şi de ziariştii batavi.

Un fizioterapeut al lui Ajax, Frank van Deursen, îl observă şi i se luminează faţa. "George (pronunţia e în engleză), ce faci? Mă bucur să te văd!". Îl îmbrăţişează şi schimbă cîteva cuvinte în olandeză. Şi nu e singurul. Ofiţerul de presă, Miel Brinkhuis, discută de parcă şi-ar fi întîlnit un prieten, iar fotograful clubului, Louis van der Vuurst, e fericit cînd îl strînge în braţe.

"Bucureşti, prima mea casă. Amsterdam, a doua"
George acceptă imediat să vorbească despre meci. Cu toţi. Reporterului de la De Telegraaf îi spune într-o engleză fără cusur: "Ajax e favorită, are echipă bună, îi ştiu toţi jucătorii, le cunosc calităţile, Ajax a avut deja mai multe meciuri oficiale în această iarnă şi joacă acasă. Dar Steaua, dacă va fi ca în toamnă, are o şansă importantă. Însă trebuie să uite de amicale. N-au fost bune".

Acesta continuă: "Este un meci special pentru că sînt două echipe pe care le iubesc foarte tare. Steaua este echipa unde m-am format şi unde am avut cele mai mari bucurii. În schimb, Ajaxul a fost realizarea mea ca fotbalist, unde am petrecut momente foarte frumoase". Nu uită să adauge: "Amsterdam e a doua mea casă. Bucureştiul e prima".

"Fanii noştri sînt mai fierbinţi"
Apoi, continuă cu ziariştii români: "N-am discutat cu cei de la Ajax despre Steaua. Ei ştiu că m-ar pune într-o situaţie dificilă. Voi susţine Steaua, e clar, la Steaua am crescut, am învăţat şi am făcut performanţă, dar şi la Ajax am trăit patru ani frumoşi. Steaua - Ajax este un meci pe care eu, atunci cînd eram aici, mi l-aş fi dorit foarte tare. Chiar vecinii mei ştiu că îmi doream un meci cu fosta mea echipă şi iată că acum se întîmplă şi nu am ratat ocazia de a mă întoarce să văd live de pe stadion această partidă".

Întrebat de diferenţa dintre Naţional Arena şi Amsterdam ArenA, Ogăraru nu are nici o îndoială: "La Bucureşti, atmosfera e mai încinsă, se pune presiune mai mare pe adversarii Stelei. Fanii noştri sînt mai fierbinţi".

"Steaua caută soluţii să acopere postul de fundaş dreapta. Sper să o găsească pe cea mai bună" (George Ogăraru)

"Ideal ar fi ca Steaua să învingă la Amsterdam, dar nici un egal n-ar fi rău" (George Ogăraru)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.