Steaua - Ajax

Frank de Boer a amintit de meciul în care Steaua a fost umilită în toamnă: "30 de minute teribile cu Stuttgart"

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul lui Ajax susţine că "am auzit de numele Chipciu de-abia marţi" şi încheie glumeţ-ironic: "O să-l sun astăzi pe Ogăraru să-mi zică titularii Stelei cu noi".

Frank de Boer, fostul mare apărător al Ajaxului, degajă siguranţă cînd vorbeşte, la fel ca pe vremea cînd intuia fiecare mişcare a atacantului advers şi lansa faimoasele sale pase lungi milimetrice. A văzut Steaua, şi meciurile bune ale ei, dar şi pe cele mai slabe, cum a fost cel cu Stuttgart, cînd a pierdut cu 5-1 acasă.

"Aveţi un fundaş stînga puternic"
"Mi-a fost util acel joc. Steaua a început cu trei fundaşi şi, după 30 de minute, deja primise patru goluri. Teribil", afirmă tehnicianul olandezilor. "Imediat, a renunţat la 3-4-3, revenind la sistemul clasic pentru antrenorul său, 4-2-3-1, dar jocul era pierdut".

Totuşi, De Boer nu se lasă păcălit de acel rezultat: "A avut şi partide în care s-a remarcat, le-am văzut şi pe acelea. Steaua e bună, are un fundaş stînga puternic şi mijlocaşi interesanţi".

Frank nu ascunde că "am vorbit puţin cu Ogăraru în decembrie despre Steaua", însă răspunde ironic la întrebarea dacă a discutat şi acum cu George: "O să-l sun astăzi pe Ogăraru să-mi zică la telefon titularii Stelei cu noi".

Şi încă o replică înţepată imediat. "Se zvoneşte că Ajax îl urmăreşte pe Chipciu. Sînteţi interesat de el?", doreşte să afle un reporter român. "Am auzit de numele Chipciu de-abia marţi. Cum să fiu interesat de un jucător al cărui nume nu-l cunosc?".

Pierdută prin fotbal
Traducătoarea de la conferinţa de presă, o româncă stabilită de 20 de ani în Olanda, a avut mari dificultăţi. Nu cu limba olandeză, pe care o stăpîneşte foarte bine, ci cu numele jucătorilor lui Ajax, pe care nu le ştia absolut deloc. Iar termenii fotbalistici păreau OZN-uri.

Frank de Boer, Eriksen şi ofiţerul de presă al lui Ajax s-au amuzat copios auzind că Sigthorsson e Sigson, că Fischer e botezat Fisen sau Lukoki devine Bukoki. "Este translator acreditat la UEFA", a precizat purtătorul de cuvînt al olandezilor. Femeia a oferit însă explicaţia: "Sînt specializată pe juridic".

"S-a spus în România despre noi că sîntem o echipă de copii? Poveşti! Nu mă interesează" (Frank de Boer)

"Vrem să jucăm mereu un fotbal bun, indiferent de numele adversarului. E nevoie să dăm ce avem mai bun şi vor veni şi golurile. Trebuie să ne facem jocul nostru, nu să ne intereseze jocul adversarei" (Christian Eriksen, mijlocaş Ajax)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.