Festivalul Olimpic al Tineretului European

4 vizite în 4 ani » Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, a sosit din nou în România

Articol de Mirela Neag  —  duminică, 17 februarie 2013

Cel mai înalt oficial al sportului mondial va urmări întrecerile din primele două zile ale FOTE 2013 Braşov


Ieri, la ora 16:00, aeronava specială a CIO a aterizat pe aeroportul Henri Coandă, avîndu-l la bord pe preşedintele Jacques Rogge. Sosirea a fost una discretă, cel mai important om al sportului mondial fiind aşteptat de o delegaţie restrînsă a forului olimpic român, condusă de preşedintele COSR, Octavian Morariu. Rogge i-a transmis oficialului că a avut încredere întotdeauna că Romania va fi în stare să organizeze un eveniment de anvergura Festivalului Olimpic al Tineretului European. "Nu m-am îndoit nici o clipa de capacitatea românilor de organizare şi întotdeauna pregătirile au loc pînă în ultima zi", a spus preşedintele CIO.

Jacques Rogge se află pentru a patra oară în România în ultimii patru ani. "Pentru sportul românesc e echivalent cu sosirea Papei", a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR. Rogge a efectuat prima vizită în România în mai 2008, cînd a participat la inaugurarea bazei sportive olimpice de la Izvorani. A urmat cea din septembrie 2010, cînd a asistat la deschiderea Centrului Olimpic de la Oradea. A treia a avut loc în septembrie 2011, forul olimpic român mutîndu-se atunci în casă nouă, în sediul de la Arcul de Triumf. De fiecare dată, preşedintele CIO nu a petrecut în România mai mult de două zile. De data aceasta, va sta patru zile, pînă marţi. Azi va asista la ceremonia de deschidere a FOTE 2013 Braşov, iar luni şi marţi va la unele întreceri sportive. Rogge va fi cazat la hotelul Sport din Poiana Braşov.

Vor o medalie la short track
Primii sportivi români care vor intra în febra întrecerilor vor fi cei patru componenţi ai lotului de short track (patinaj viteză pe pistă scurtă), care vor debuta azi pe patinoarul din Poiana Braşov. Imre Emil (CSS Miercurea Ciuc), Tamas Antal (CSS Miercurea Ciuc), Teodora Pană (CSS Viitorul Cluj) şi Bianca Stănică (CSM Braşov), antrenaţi de Bogyo Maria, au efectuat ultimele antrenamente ieri şi vor intra în concurs cu speranţa urcării pe podium. "Avem gînduri mari şi sperăm chiar la o medalie, care ar fi la îndemîna lui Imre Emil. Totul este să ajungă în finală. Imre este pe locul 16 la 1.500 m, din cei prezenţi la Braşov", a spus Bogyo. "Am o medalie de bronz la Campionatele Europene şi o să fac tot posibilul să repet performanţa şi la Brasov", a spus Imre. Azi vor avea loc probele de 1.500 m fete, 3.000 m băieţi şi ştafeta mixtă. Principalele adversare ale României sînt Rusia, Polonia, Franţa şi Italia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.