Steaua - Ajax

VIDEO Cum treceţi de el? » Portarul lui Ajax a blocat şi ieri un penalty

Fază din tur, cu Vermeer ieşind la blocaj în faţa lui Chipciu

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Steliştii trebuie să marcheze, dar goalkeeperul "lăncierilor" apără exasperant de bine în ultimul timp.

Roş-albaştrii vor avea mari probleme în retur să-l depăşească pe Vermeer. Pentru că goalkeeperul lui Ajax e în mare formă. Joi, a plonjat curajos la picioarele lui Chipciu, chiar cu riscul accindentării. S-a refăcut, iar ieri a fost din nou în poartă. Imbatabil.

În minutul 60, la 2-0 pentru Ajax (goluri Moisander 22 şi Eriksen 40), RKC a obţinut un penalty la henţul lui Alderweireld. Însă Vermeer a apărat din nou. A 4-a lovitură de pedeapsă blocată de portarul de culoare în acest sezon (are patru din patru în 2012-2013). Cu un sfert de oră înainte de final, Vermeer a rămas singur cu atacantul advers Lieder, după o gafă a lui Moisander, dar a respins splendid cu piciorul.

VIDEO: Vezi AICI penalty-ul salvat de Vermeer!

Legat de formula de joc, Frank de Boer a odihnit la Waalwijk, aşa cum a anunţat, tot atacul folosit contra Stelei: "Cuenca, Sigthorsson şi Fischer nu pot juca trei meciuri într-o săptămînă. Îi menajez acum". Toţi trei au stat ieri pe bancă, numai islandezul intrînd în ultimele 10 minute.

8 penaltyuri a apărat Vermeer în carieră din cele 16 lovituri de pedeapsă executate la poarta sa (procentaj de 50 la sută)

Ajax la Waalwijk:
Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind (68 Dijks) - Schone (80 Sigthorsson), Poulsen, Eriksen (68 Serero) - Lukoki, S. de Jong, Boerrigter
Antrenor Frank de Boer

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.