Festivalul Olimpic al Tineretului European

Greu la fond » Românii nu s-au descurcat în cele două finale de schi fond programate ieri

Schiorii de fond au împins tare în beţe pe traseul de la Valea Rîşnoavei. Printre ei, şi Alin Cioancă, situat însă cel mai departe de podium dintre români // Foto: Antonio Cioarek

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Pe un traseu de vis, însoţit de zăpadă din belşug, Germania şi Rusia au cules laurii la Valea Rîşnoavei - Predeal. Erzebet Sara s-a clasat cel mai bine dintre toţi sportivii români, locul 25.

O combinaţie bizară de soare, vînt şi îngheţ a însoţit fondiştii la primele concursuri din Valea Rîşnoavei. Schiorii s-au întrecut printre păduri de brazi, pe sub şi pe deasupra unor pasarele speciale şi au cotit cu vînă în ceea ce se poate defini drept cel mai clasic stil de schiat.

Cu toate acestea, românii intraţi în concurs nu au reuşit clasări la fel de bune ca a colegilor din loturile de short-track ori sărituri cu schiurile. Fetele, intrate primele în concurs, la 7,5 kilometri liber, nu au urcat mai sus de locul 25, ocupat de Erzebet Sara. Celelalte participante la cross-country, Edith Vakaria şi Reka Bajko, au terminat pe 37, respectiv 50. Daniela Capătă a fost descalificată.

La băieţi, situaţia a fost şi mai slabă: favoritul românilor, Daniel Pripici, a ieşit abia pe 28! Daniel Cojocaru (locul 36 din 83), Marius Tălpaş (53) şi Alin Cioancă (80) au fost ceilalţi trei participanţi. Cei doi cîştigători au venit din ţări cu tradiţie în schi fond: rusul Alexei Cervotkin şi nemţoaica Victoria Carl au cules cele două medalii de aur.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.