Festivalul Olimpic al Tineretului European

Mozaic FOTE 2013: Finlanda, campioană la hochei pe gheaţă. România, în primele zece în topul medaliilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 23 februarie 2013

Echipa Finlandei a cîştigat ieri medaliile de aur în turneul de hochei pe gheaţă.

Ei au trecut în finala mare de Rusia cu 4-2 (2-0, 2-1, 0-1) pe Patinoarul Olimpic din Braşov. Pentru Finlanda au marcat Antti Kalapudas (04:39), Joona Jaaskelainen (11:11), Antti Kauppinen (25:54) şi Sebastian Aho (31:52). Elveţia a luat bronzul, după ce a trecut, vineri, de Cehia cu 2-1. România a ocupat locul şase.

BIATLON
Locul opt cu echipa
Echipa mixtă de biatlon a României a încheiat cursa de ieri pe locul 8. Dorottya Buzas, Renata Racz, Gego Hunor şi Raul Demeter au terminat cu un timp de 1:29:06, fiind la 2 minute şi 51,3 secunde în spatele cîştigătoarei, Ucraina. Nemţii, care au terminat pe locul 2, au ajuns cu doar 1 secundă şi jumătate în spatele medaliaţilor cu aur! Podiumul a fost întregit de austrieci.

SCHI FOND
Fondiştii, nemulţumiţi
Daniel Pripici, liderul echipei de schi fond a României, vicecampion european în 2012, a spus, ieri, după ultima sa cursă la FOTE, ştafeta mixtă de 20 km, unde România a ocupat locul 9, că antrenorii nu au reuşit să-i ducă pe sportivi în vîrf de formă la această competiţie.

''Asta a fost cea mai bună cursă a mea, m-am simţit la maximum, aşa cum ar fi trebuit să mă simt mereu. Evoluţia mea aici, la FOTE, nu a fost nici bună, dar nici rea. Ar fi trebuit să venim la medalie, dar ne-a prins oboseala. Ne pare rău acum, după atîtea antrenamente şi bani investiţi. Am avut multe probe, dacă fugeam ca în decembrie, acum ne băteam de la egal la egal cu primii. Aici trebuia să fim în vîrf de formă, dar nu s-a calculat bine, asta e, s-a greşit. Am fost la toate concursurile, am cîştigat, dar cînd trebuia să-l cîştigăm pe cel mai important, am dat chix'', a spus Daniel Pripici.

În week-end, în Poiană, se schiază ca la FOTE
Turiştii care ajung în week-end în Poiana Braşov vor putea beneficia de toate îmbunătăţirile aduse celor două tronsoane de pîrtie pe care s-au desfăşurat antrenamentele şi întrecerile de schi alpin în cadrul FOTE. Partea inferioară a pîrtiei Subteleferic şi partea superioară a pîrtiei Lupului au fost adaptate condiţiilor olimpice de desfăşurare a competiţiilor de schi, iar după închiderea Festivalului acestea vor fi redeschise publicului. Stratul de zapadă depăşeşte 60 de cm, condiţiile de schiat fiind foarte bune.

România, în primii zece
Delegaţia României la FOTE 2013, formată din 60 de sportivi, a obţinut 3 medalii, una de aur şi două de argint, şi 8 clasări în primele 10 locuri. Medaliile au fost cucerite de Emil Imre, la short-track, în probele de 500 m (argint) şi 1.000 m (aur). A 3-a medalie, de argint, a fost obţinută de Dorottya Buzas, la biatlon, în proba 6 km sprint. Pe primele trei locuri ale clasamentului general pe medalii de aur se află Rusia (10), Germania (6) şi Franţa (5).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.