Liga 1

26 de ani de la ultimul trofeu european din fotbalul românesc: Supercupa Europei cîştigată de Steaua

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 24 February 2013

În urmă cu 26 de ani, pe 24 februarie 1987, Steaua cîştiga cel de-al doilea trofeu european din istoria clubului, dar şi a fotbalului românesc.


După victoria din finala Ligii Campionilor, 0-0 şi 2-0 după penalty-uri cu Barcelona, de pe 7 mai 1986, "roş-abaştrii" au evoluat în Supercupa Europei. Adversar le-a fost Dinamo Kiev, echipa antrenată de Valeri Lobanovski, cîştigătoarea Cupei Cupelor.

Steaua s-a impus la Monte Carlo cu 1-0, singurul gol al partidei fiind marcat de Gică Hagi, după o lovitură liberă de la marginea careului. Supercupa Europei a fost de altfel şi prima partidă pentru "Rege" în tricoul echipei din Ghencea.

"Roş-albaştrii" au postat următorul mesaj pe facebook: "Clubul nostru le mulţumeşte din nou acelor jucători extraordinari, care au adus cele mai importante trofee din fotbalul european în vitrina Stelei".

Echipa Stelei: Stîngaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (Balint, 84) - Lăcătuş (Majearu, 89), Piţurcă. Antrenor: Anghel Iordănescu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.