Investigatie

Directorul CS Municipal Bucureşti confirmă GSP: S-au cheltuit 1,2 milioane de euro pe turnee fictive de şah

Petre Brănișteanu (Foto: totalbaschet.ro)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 25 februarie 2013

Petre Brănişteanu, director al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti din aprilie 2012, a declarat că instituţia ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 1,2 milioane de euro, în perioada iulie 2011 - martie 2012.

Brănişteanu susţine că vinovatul pentru aceste pierderi este Dan Păsărelu, proprietarul clubului Siciliana, antrenor în cadrul clubului şi şef al secţiei de şah.

O notă făcută de Clubul Sportiv Municipal către consilierii generali arată că, în perioada 1 ianuarie 2012-6 aprilie 2012 s-ar fi plătit 2,2 milioane de lei către clubul Siciliana.

"Cei de la Federaţia de Şah ne-au spus că Siciliana nu mai putea organiza competiţia pentru că era suspendată din 2010. Dacă ar fi existat, competiţiile ar fi fost în calendarul Federaţiei. Pentru o deplasare a 20 de sportivi la baschet e nevoie de 4-6.000 de lei", spune Brănişteanu, care a făcut o plîngere în iunie 2012, la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Capitalei, conform hotnews.ro.

Citeşte aici detaliile prezentate pînă acum în cadrul investigaţiei GSP:
Falsuri şi pungi cu bani scoase din clubul Primăriei lui Oprescu
Omul care a decontat turnee inexistente: “30-40% din aprobare a venit de la Oprescu! Vă rog nu mai daţi în el că iubeşte sportul!”
După şah, urmează baschetul şi voleiul. O nouă competiţie inventată la Primăria Bucureşti!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.