Liga 1

UPDATE Se va judeca pe 12 martie » O nouă amînare în "Dosarul Terenurilor MApN"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 26 februarie 2013

UPDATE ÎCCJ a decis amînarea deciziei în "Dosarul Terenurilor MApN" pentru data de 12 martie.

UPDATE Conform Realitatea TV, Gigi Becali nu s-a prezentat azi în faţa judecătorilor care urmau să dea o decizie în "Dosarul Terenurilor MApN", preferînd să meargă în Parlament.

Becali a lipsit şi la termenul precedent al acestui proces, care a avut loc pe 12 februarie.

-------------

ÎCCJ va judeca azi "Dosarul Terenurilor MApN", în care Gigi Becali riscă închisoare cu executare. Patronul Stelei a fost iniţial achitat, dar procurorii au făcut recurs şi cer pedeapsă cu executare, fără să specifice lungimea acesteia.


Pe 12 februarie s-a decis amînarea luării unei decizii, singurul inculpat prezent la proces fiind Dumitru Cioflină. Gigi Becali şi Victor Babiuc au lipsit.

Potrivit procurorilor, între 1996 şi 1999, MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu Gigi Becali, patronul Stelei primind 28,89 ha de teren arabil intravilan. În urma schimbului, statul român a fost prejudiciat cu 892.758 de dolari. Cel care a facilitat transferul a fost Victor Babiuc, ministrul Apărării din acea vreme. Becali, acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, a fost achitat de ÎCCJ în 2012, însă decizia a fost atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.