Liga 1

Samba pe stînga » Dinamo vrea să aducă un brazilian pe postul lăsat liber de Pulhac

Helder Silva Santos într-un meci din campionatul brazilian

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dinamoviştii trag nădejde că-l vor convinge pe brazilianul Helder Silva Santos să vină în Ştefan cel Mare, dar, mai ales, visează ca acţionarii să deblocheze 250.000 de euro pentru a-l lua pe fundaşul de bandă de la Figueirense.

Campionatul a demarat, Dinamo a învins Braşovul, 2-1, se pregăteşte pentru derby-ul de duminică din Giuleşti, dar Cornel Ţălnar încă mai speră să aducă la echipă un fundaş stînga şi un mijlocaş defensiv. Au picat, rînd pe rînd, diverse oportunităţi, s-au ivit altele, printre care şi cea de a aduce un jucător de bandă stînga din Brazilia, de la ultima clasată, Figueirense. Este vorba despre Helder Silva Santos, 24 de ani, care a mai evoluat la Gremio, Bahia, Sertaozinho şi de 3 ani este la Figueirense.

S-a luat legătura cu agentul jucătorului, iar acesta a transmis că Helder i-ar costa 250.000 de euro pe dinamovişti. Acţionarii încă n-au aprobat suma respectivă pentru transfer, deşi membrii staff-ului tehnic, dar şi cei din conducerea "cîinilor" au fost impresionaţi de DVD-ul de prezentare al jucătorului. Fotbalistul ar accepta un salariu de 8.000 de euro pe lună, dar s-a cerut trecerea unei clauze în contract conform căreia va deveni liber dacă se va întîrzia plata fie şi măcar o zi!

3 meciuri a jucat Helder pentru Figueirense în 2013

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"Înţelegere între acţionari"
Dumitru Dragomir spune că Dinamo va fi resuscitată: "Acţionarii s-au întîlnit, au rezolvat problemele între ei, s-au unit. Au făcut o înţelegere. Badea este în refacere după o problemă medicală, Negoiţă merge cu mine sîmbătă, la Real-Barca, iar Săvulescu s-a însurat cu Hollywood-ul. La Dinamo e prea multă vrajbă, fanii nu pricep că dacă pleacă acţionarii aceştia, nu o să vină nimeni altcineva la club! Iar Borcea nu se mai întoarce, e speriat că ar putea fi condamnat din cauza fotbalului".

Ropotan le dă "reject"
Roş-albii sperau să-l convingă pe Adrian Ropotan, 26 de ani, să vină în Ştefan cel Mare, întrucît Volga Novgorod are probleme în a face transferuri. Totuşi, închizătorul nu are de gînd să se întoarcă la Dinamo, transmiţînd şefilor "cîinilor" că nu vrea să joace în Liga 1.

Crăciun s-a întors
Începînd de ieri, Cornel Ţălnar l-a readus la prima echipă pe Eugen Crăciun (26 de ani), mai ales după ce Muşat a avut probleme contra Braşovului. Crăciun, care a acceptat să-şi micşoreze contractul cu 25%, se antrenează cu roş-albii şi e luat în calcul chiar şi pentru meciul cu Rapid, de duminică, deşi prima şansă o are Constantin Nica.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.