Liga 1

Scandal la CFR! » "Feroviarii" ar fi încercat să ofere mită pentru a scăpa de un litigiu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 01 martie 2013

Suspendarea de 9 etape primită de Ricardo Cadu nu e singura problemă a celor de la CFR. Ardelenii sînt acuzaţi că au vrut să ofere mită pentru a scăpat de litigiul cu Luceafărul Dej, anunţă ziuadecj.ro.


În 2010, Ciprian Deac era vîndut de CFR Cluj la Schalke pentru 3 milioane de euro. 25% din această sumă ar fi trebuit să ajungă la gruparea din Dej, care n-a văzut însă nici un cent din cei 750.000 de euro pe care ar fi trebuit să îi primească.

Văzînd că "feroviarii" nu vor să plătească, dejenii au apelat la o firmă de specialitate în fraude, inclusiv pe nivel sportive. Avocatul Caius Iliescu susţine că reprezentantul juridic al celor de la CFR, Ionuţ Tripon, i-a oferit 100.000 de euro pentru a muşamaliza cazul, scrie ziuadecj.ro.

Iată dialogul dintre cei doi (Click aici pentru audio!):
Caius Iliescu: Propunerea de 100.000 de euro mai rămîne valabilă?
Ionuţ Tripon: O să-i spun domnului preşedinte ceea ce mi-aţi spus dumneavoastră acum şi o să văd ce zice. Din punctul nostru de vedere la o analiză, aşa, nu foarte amănunţită, noi nu trebuie să vă dăm dumneavoastră bani.

C.I: Bun, dar atunci, ieri, propunerea de 100.000 de euro pentru a o factura dumneavoastră, ce-a însemnat?
I.T.: Domnule avocat, nu e nici o factură către noi, nu , să nu zicem ce n-am discutat ieri. Probabil că domnul preşedinte (n.r.-Iuliu Mureşan), a vrut să... nu ştiu, dintr-o relaţie de amiciţie pe care o aveţi sau de bună colaborare cu domnul Mureşan de la Dej (Victor Mureşan, preşedinte Luceafărul - n.red), dar probabil a zis că, probabil că dacă dumneavoastră consideraţi, ce să zic, reanalizăm contractele şi dacă considerăm că vi s-ar cuveni ceva, vă dăm, dar v-am zis, la o analiză a actelor, noi considerăm că nu vă suntem datori cu acei bani.

C.I: Bun, vă trimit juridic şi calculul şi în temeiul legii ceva ca să vedeţi şi ca să analizaţi profund. Cei 100.000 de euro au fost făcuţi , propunerea a fost o chestiune „off the record", în afara situaţiei noastre în care Luceafărul trebuie să ia 100.000 de euro pentru desfăşurarea activităţii, în afara cazului?
I.T.: Nu, nu , nu, a fost o discuţie, cum să vă zic, amicală, n-am venit cu împuternicire scrisă, domnul Mureşan n-a putut să vină şi a zis că dacă este, discută direct cu dumneavoastră.

C.I.: De aceea am şi venit.
I.T.: Au fost nişte neînţelegeri acolo, că probabil s-a înţeles că s-a venit cu un motiv şi cu altă intenţie.

C.I.: Eu încă sunt în Cluj şi încă mai poate fi reparată toată această chestiune. Propunerea dumneavoastră de ieri, eu am analizat-o ca pe o propunere fermă când aţi spus: "nu vin cu delegaţie, dar Mureşan a propus 100.000 de euro să închidem orice fel de discuţie". E aşa sau nu? În mod amiabil.
I.T.: Ce-am zis noi? Da, da .

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.