Altele

A venit şi primul loc » Ana Maria Brînză a cîştigat concursul de Cupă Mondială de la Saint-Maur

Ana Brînză a avut ieri o zi perfectă // Foto: Raed Krishan

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Spadasina ocupase pînă acum, în 2013, locul 2 la Doha şi locul 3 la Budapesta.

Ana Maria Brînză a urcat ieri din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. A făcut-o într-o sală aflată la 12 kilometri de centrul Parisului, la etapa de Cupă Mondială de la Saint-Maur A fost o zi în care Ana nu le-a lăsat foarte multe tuşe adversarelor, ziua în care şi-a pus masca galbenă şi a strîns de mînerul spadei, ziua în care totul i-a ieşit.

A început aventura de ieri contra luxemburghezei Lis Fautsch, o spadasină care nu este între primele 100 în topul mondial. Vicecampioana olimpică de la Beijing a învins-o cu 15-7.

Mai departe, în turul al doilea, a dat peste Sheng Lin, pe care a învins-o cu 11-6. În optimi de finală, pe planşa galbenă a întîlnit-o pe italianca Marizia Muroni, în vîrstă de 24 de ani şi care face parte din noul val, de care a trecut cu 13-5.

În sferturi de finală, poate unul dintre cele mai grele meciuri pentru scrimeri pentru că învingătorul merge în semifinale şi e sigur de medalie, în timp ce învinsul rămîne cu senzaţii amare. În această fază, Ana a întîlnit-o pe campioana europeană din 2011, Tiffany Geroudet. A fost o întîlnire în care Brînză a fost atentă şi în care a dominat. A învins cu 15-7, iar la final şi-a scos masca şi a salutat cu spada spre cer, aşa cum face de fiecare dată pentru a cinsti memoria tatălui său, care a decedat la începutul lui 2012.

Cu siguranţa că va fi pe podium, Ana Brînză a întîlnit-o pe semifinale pe suedeza Emma Samuelsson. La fel ca şi în "sferturi", ea şi-a asigurat încă de la început un avantaj considerabil, tuşă după tuşă însoţite de ţipete moderate şi de pumnul drept strîns. La final a fost 15-8. După nici douăzeci de minute, a fost nevoită să se întoarcă pe planşă. Fără să se odihnească şi cu senzaţiile din meciul anterior prezente încă în muşchi.

În lupta pentru primul loc, Ana a fost necrutăţoare, trecînd de unguroaica Emese Szasz cu 11-6. Sub masca galbenă s-a ascuns un zîmbet de bucurie şi mulţumire. După locul doi de la Doha, după locul trei de la Budapesta, a venit şi locul întîi la Saint-Maur. Azi are loc concursul pe echipe, iar săptămîna viitoare vine concursul de la Barcelona, acolo unde Ana a cîştigat în ultimii doi ani.

Pînă în turul al treilea
În concursul de la Saint-Maur, pe tabloul de 64 au mai participat alte patru spadasine române. Maria Udrea a pierdut în primul tur, Ana Zdanovschi în turul al doilea, la fel şi Ioana Dumitru, iar Simona Deac a ajuns pînă în runda a treia, unde a pierdut în faţa campioanei olimpice de la Londra, Şemiakina, cu 14-15.

CE CADEŢI - Aproape de podium
Echipa feminină de floretă a României a ocupat locul al patrulea la Campionatele Europene de cadeţi, care au loc la Budapesta. În finala mică, floretistele au pierdut în faţa Italiei cu 42-45, după ce se înclinaseră în semifinale în faţa Poloniei cu 30-35. Echipa României a fost formată din Corina Damaschin, Mălina Călugăreanu, Ana şi Maria Boldor. Ultima dintre ele a reuşit să cîştige, joi, medalia de argint la individual în cadrul aceleiaşi competiţii.

10 victorii în etapele de Cupă Mondială adunase Ana Maria Brînză pînă ieri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.