Tenis

A treia oară-i cu noroc » Monica Niculescu a cîştigat titlul la Florianopolis

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 03 martie 2013

Monica Niculescu a cîştigat în această dimineaţă primul titlu WTA la simplu din carieră, învingînd-o în finala de la Florianopolis pe Olga Puchkova, scor 6-2, 4-6, 6-4.


Pentru al treilea an consecutiv, Monica a ajuns într-o finală WTA. În 2011 şi 2012, a pătruns de fiecare dată în ultimul act în Luxemburg, dar a cedat de fiecare dată. Viktoria Azarenka şi Venus Williams i-au dat peste mîna întinsă spre trofeu şi l-au adăugat în vitrinele lor deja destul de pline.

Acum a fost însă diferit. Românca era să părăsească turneul încă din primul tur, dar a reuşit să întoarcă meciul cu Medina Garrigues. La 5-7 şi 6-6 în setul doi, Niculescu a cîştigat tie-break-ul la 7 şi a tranşat decisiv la 1. Au urmat apoi 3 victorii la rînd cu numai 9 game-uri cedate!

Monica a început în forţă meciul, 6-2 şi 2-0 în setul secund, iar finala părea să fie floare la ureche. Lucrurile au început să se complice însă, rusoaica atribuindu-şi 6 din următoarele 8 game-uri. Monica a rupt din nou echilibrul în decisiv, distanţîndu-se la 4-2. Puchkova a egalat, dar n-a mai putut evita inevitabilul. Niculescu cîştigă ultimele două game-uri, iar la 25 de ani pune mîna pe primul trofeu WTA la simplu din carieră.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.