Deşi iarna n-a fost deloc grea şi nici nu s-au jucat multe jocuri în ultimele luni, terenul se prezenta la finalul meciului de sîmbătă în condiţii execrabile.
Steaua - Chelsea va fi un meci mare, care va avea parte de un teren mic. Mic din punct de vedere calitativ. Suprafaţa de joc a cedat din nou la meciul Steaua - Gaz Metan, disputat acolo sîmbătă seara. Pe parcursul jocului, dar şi la finalul lui, fotoreporterul GSP a fotografiat în detaliu gazonul, care semăna mai mult cu un cîmp proaspăt arat decît cu un teren de fotbal.
Pe lîngă faptul că e foarte moale, crampoanele jucătorilor au întors brazde întregi şi pămîntul aproape că a înlocuit iarba pe mare parte din suprafaţă. Este doar al doilea joc care se joacă pe Arena Naţională în ultimele 3 luni, dar, cu toate acestea, terenul n-a putut fi întreţinut la un standard cît de cît OK.
Primăria a cheltuit două milioane de euro
Stadionul continuă să se afle în administrarea ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti), care este un serviciu ce aparţine de Primăria Capitalei.
Deşi municipalitatea anunţase încă de la inaugurarea arenei că va face o licitaţie pentru ca un operator privat să preia administrarea stadionului, acest lucru nu s-a întîmplat nici pînă acum, la mai bine de un an şi jumătate de la acel moment.
Tocmai din acest motiv, toate cele 4 gazoane care au existat pînă acum, dar şi întreţinerea lor şi închirierea instalaţiei de fotosinteză au fost plătite din bani publici, iar costurile totale s-au ridicat la aproape două milioane de euro!
Încasări lunare de 100.000 de euro
Ce încasări a realizat ALPAB, implicit Primăria Capitalei, în ultimele 6 luni, de cînd a fost pus gazonul care e acum pe Arena Naţională? Peste 600.000 de euro, mare parte din încasări venind din partea Stelei. Doar pentru meciurile cu Molde, Copenhaga, Stuttgart, Ajax şi derby-ul cu Dinamo, trupa din Ghencea a achitat chirie peste 300.000 de euro. În afara acestora, s-au mai disputat alte 12 jocuri.
"Terenul e foarte greu şi moale, dar trebuie să ne obişnuim cu el pentru meciul cu Chelsea. Noi avem un joc de posesie, iar dacă terenul o să fie prost, o să ne fie un adversar joi seară" (Stefan Nikolici, atacant Steaua)
"Nu mă îngrijorează starea terenului, va fi acelaşi pentru ambele echipe. E normal să arate aşa după o perioadă foarte lungă de iarnă. Chiar dacă gazonul nu arată bine, nu trebuie să stăm să plîngem pentru acest lucru" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)
CIFRELE ACTUALULUI GAZON
- 6 luni e vechimea acestuia, el fiind pus la finalul lunii august 2012
- 17 meciuri, inclusiv cel de sîmbătă, dintre Steaua - Gaz Metan, s-au disputat pe această suprafaţă de joc
{{text}}